18.1 C
Zvornik
29. март 2024.

Oprez zbog poledice

U Republici Srpskoj saobraćaj se jutros odvija po mjestimično vlažnim kolovozima, a niska jutarnja temperatura pogoduje formiranju poledice, pa se vozačima preporučuje oprez, uz obaveznu upotrebu zimske opreme.

Na dionicama u usjecima i pored kamenih kosina mogući su odroni zemlje i kamenja na kolovoz, saopšteno je iz Auto-moto saveza Srpske.

Na dionicama u usjecima i pored kamenih kosina mogući su odroni zemlje i kamenja na kolovoz.

Na dionici magistralnog puta Brčko – Donja Bukovica u mjestu Gredice na putu je ostala u kvaru građevinska mašina, mjesto je obilježeno vertikalnom saobraćajnom signalizacijom, a odvijanje saobraćaja je naizmjenično.

Zbog izgradnje vijadukta „Mahovljani“ na auto-putu Banjaluka-Doboj, dionica Banjaluka-Prnjavor, petlja „Mahovljani“ zatvorena je za saobraćaj, a vozači mogu koristiti petlju „Aleksandrovac“.

S ciljem bezbjednog saobraćanja na auto-putu „9. januar“, uspostavljen je poseban režim saobraćanja kod petlji „Prnjavor“ i „Johovac“, kao i na regionalnom putu R-474 i magistralnom M-17.

Radi izvođenja minerskih radova na magistralnom putu Banjaluka-Crna Rijeka, kod „Male hidroelektrane Bočac“, od 14.00 do 14.30 časova doći će do privremene obustave saobraćaja.

Na dionici magistralnog puta Klašnice-Prnjavor, na području „Đokinog potoka“, i na dionici regionalnog puta Prnjavor-Stanari, na području „Prnjavorske petlje“, izmijenjen je režim saobraćanja zbog ulaska i izlaska transportnih vozila sa građevinskim materijalom i građevinskih mašina koje učestvuju na izgradnji auto-puta Banjaluka-Doboj.

Zbog bušenja i miniranja terena na dionici magistralnog puta Rogatica-Ustiprača u mjestu Dub dolazi do povremene obustave saobraćaja od 9.00 do 10.00 i od 14.00 do 17.00 časova.

Na regionalnom putu Karanovac-Kneževo, na trećem kilometru od Karanovca, u mjestu LJubačevo, zbog aktiviranog klizišta, saobraća se jednom saobraćajnom trakom, naizmjenično.

Zbog izgradnje vijadukta na regionalnom putu R-405, dionica Stari Majdan 2 – Lamovita, potpuno je obustavljen saobraćaj.

Na dionicama magistralnog puta Čelinac-Kotor Varoš i Kotor Varoš-Obodnik zbog sanacije gradske vodovodne mreže biće izmijenjen režim saobraćaja.

Zbog izgradnje mosta preko rijeke Ukrine u Dragalovcima, na dionici regionalnog puta Gornja Vijaka dva-Razboj potpuno je obustavljen saobraćaj za sva vozila i preusmjeren na lokalni put kroz selo Brestovo gdje je zabranjen saobraćaj za teretna vozila preko 15 tona nosivosti.

U toku su radovi na dionici magistralnog puta Brčko-Lončari, u naselju Gorice, te izgradnja obilaznice oko Brčkog na magistralnom putu Brčko-Bijeljina, zbog čega je izmijenjen režim saobraćaja.

Na dionici regionalnog puta Ukrina-Vijaka, u Vijačanima zbog sanacije kolovoza saobraćaj se odvija povremeno jednom trakom, a na regionalnom putu Karanovac-Mitrovići na mjestu klizišta saobraćaj se odvija jednom saobraćajnom trakom.

Zbog deminiranja terena na regionalnom putu Sapna-Karakaj-Zvornik u mjestu Zaseok od 8.00 do 16.00 časova biće povremenih obustava saobraćaja, u intervalima 30 minuta obustave i 15 minuta propušatanja.

Zbog deminiranja terena na dionici magistralnog puta Tuzla-Ugljevik u mjestu Banj Brdo, lokalitet Simina cesta, biće povremeno obustavljan saobraćaj od 8.00 do 16.00 časova. Obustave će trajati 30, a propuštanje saobraćaja 15 minuta.

Od 8.00 do 16.00 časova, zbog deminerskih radova, aktuelne su privremene obustave saobraćaja na dionici magistralnog puta Teslić-Kotor Varoš, u mjestu Rujevica, i to 30 minuta obustave i 15 minuta propuštanja.

Zbog deminerskih radova u mjestu Klakari Donji, u opštini Brod, do 16. decembra biće povremenih obustava saobraćaja na dionici magistralnog puta Brodsko Polje/Brusnica radnim danima od 8.00 do 15.00 časova.

Na dionici magistralnog puta Brod na Drini-Šćepan Polje zabranjen je saobraćaj za sva vozila čija je ukupna masa veća od 16 tona.

U Federaciji BiH saobraća se bez dužih zastoja po mjestimično vlažnom kolovozu. Zbog izrazito niskih temperatura moguće je formiranje poledice, pa se vozačima preporučuje pojačan oprez.

Ugaženog snijega mjestimično ima na putnom pravcu Glamoč-Mlinište, dok na području Posušja i Tomislavgrada dolazi do jakih udara vjetra.

Povremene obustave saobraćaja zbog minerskih ili deminerskih radova tokom dana aktuelne su na magistralnim putevima Stolac-LJubinje i Tuzla-Ugljevik .

Na graničnim prelazima Brod-Slavonski Brod i Orašje-Županja radovi na području Hrvatske i dalje traju, pa se vozačima preporučuje da koriste druge granične prelaze.

Na ostalim graničnim prelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se