10.4 C
Zvornik
28. март 2024.

Nedelja solidarnosti u zvorničkom Crvenom krstu

ZVORNIK – Gradska organizacija Crvenog krsta Zvornik od 31. oktobra do 5. novembra obilježila je Nedelju solidarnosti u okviru koje su uručeni pokloni za najugroženije sugrađane.

Prema riječima sekretara zvorničkog Crvenog krsta Danojke Mićić, Nedelja solidarnosti je prilika da se pokaže spremnost da se pomogne najugroženijim kategorijama stanovnika.

– Ova aktivnost traje kontinuirano u toku godine, ali u naznačenom terminu posebno smo se angažovali, uz pomoć volontera i aktivista Crvenog krsta, na podjeli humanitarne pomoći. U skladu sa našim mogućnostima posjetili smo i uručili pakete sa prehrambenim i higijenskim proizvodima za 8 lica koja žive sama, bez srodnika i novčanih primanja. Takođe, za 10 višečlanih porodica obezbijedili smo odjeću, obuću i pelene za bebe i uručili ih preko Udruženja porodica sa četvoro i više djece „Naši anđeli“ – istakla je Mićićeva.

Ona je dodala i da je svakodnevno vršena podjela odjeće i obuće koju građani doniraju Crvenom krstu za siromašne sugrađane.

– U trgovinskim centrima „Zvorničanka“ i „Bingo“ postavljene su naše kase za prikupljanje novčanih sredstava koja će biti upotrebljena za kupovinu prehrambenih i higijenskih proizvoda, kao i pelena za nepokretne. U interesu ljudi koji žive u teškim uslovima i kako bi prikupili što više sredstava, odlučili smo da kase i dalje stoje u ovim trgovinskim centrima, a novac koji tako prikupimo iskoristićemo da te sugrađane obradujemo za novogodišnje i božićne praznike – rekla je Mićićeva.

Dodavši da će informacije o prikupljenim sredstvima i njihovom trošenju biti dostupne javnosti putem medija, Mićićeva se ovim putem zahvalila svim dobrim i plemenitim ljudima koji svojim donacijama pomažu socijalno ugrožene sugrađane.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se