18.4 C
Zvornik
28. март 2024.

Demobilisani borci darovali krv

ZVORNIK – Članovi Mjesnog odbora Boračke organizacije Tršić kod Zvornika dobrovoljno su danas darovali krv u Zavodu za transfuzijsku medicinu Republike Srpske – Služba Zvornik.

Predstavnik ovog mjesnog odbora Duško Ristanović rekao je novinarima da je 12 članova dobrovoljno darovlo krv, dodavši da iza akcije dobrovoljnog darivanja krvi stoji gradska Boračka organizacija Zvornik.

Podsjetivši da se akcija dobrovoljnog darivanja krvi provodi u okviru obilježavanja krsne slave Boračke organizacije Mitrovdana, Ristanović je rekao da će nakon ove akcije položiti vijence i cvijeće na Spomenik palim borcima u odbrambeno oradžbinskom ratu u Tršići, a potom rezanjem slavskog kolača obilježiti krsnu slavu.

Doktor transfuzilog Dalibor Lipovac rekao je da Boračka organizacija Zvornik tradicionalno i organizovano svake godine daje krv dva puta.

„Imamo sjajnu saradnju sa njima, a spremni su i vanredno da daju krv kada zatreba“, rekao je Lipovac i dodao da su dobro došle ove akcije jer olakšavaju rad Opštoj bolnici Zvornik, odnosno njenim odjeljenjima čiji su pacijenti zavisni od transfuzije.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se