14.3 C
Zvornik
28. март 2024.

Zvorniku vraćen Centar javne bezbjednosti

ZVORNIK – Nakon dobijanja statusa Grada krajem prošle godine Zvorniku je vraćen Centar javne bezbjednosti koji je zvanično počeo sa radom u srijedu, 12. oktobra. Za načelnika Centra javne bezbjednosti Zvornik imenovan je Goran Abazović koji je bio komandir Jedinice za podršku Zvornik.

Gradonačelnik Zvornika Zoran Stevanović pozdravio je zvaničan početak rada Centra, te čestitao Abazoviću na imenovanju za načelnika CJB-a.

– Stalno smo isticali da dobijanje statusa Grada za Zvornik neminovno znači povratak nekih institucija koje su nam u nekim prethodnim godinama nepravedno oduzete. Ovo je druga institucija koja je vraćena u naš grad, nakon Filijale Zavoda za zapošljavanje Republike Srpske. Centar javne bezbjednosti pokrivaće ovu regiju, kako je to i ranije bio slučaj. Mi ćemo ostati na putu povrata i svih drugih institucija, kao što su Okružni sud, Privredni sud, Tužilaštvo i sve ono što, ja bih rekao nimalo neskromno, jedan grad kakav je Zvornik zaslužuje i što našim građanima treba kako bi sve ono za šta su putovali u druge gradove, mogli da završe u institucijama u našem gradu. Zahvalnost svima koji su pomogli da dobijemo Centar i iskrene čestitke Abazoviću koji je nakon 2001. godine prvi naš načelnik Centra. Na nama je da sarađujemo u cilju podizanja bezbjednosti na svim nivoima, svi skupa moramo doprineti da Zvornik ostane jedan bezbjedan grad pogodan za sve koji ovdje žive i u njega dolaze – rekao je Stevanović.

Abazović je istakao da CJB Zvornik pokriva grad Zvornik i opštine Osmaci, Šekovići, Vlasenica, Milići, Bratunac i Srebrenica.

– Akcenat u radu stavićemo na borbu protiv terorizma i ekstremizma kao i teških oblika kriminaliteta, a s druge strane, svakodnevno ćemo raditi na zaštiti imovine i lica građana i održavanje povoljnog bezbjednosnog stanja. Možemo reći i da ćemo kroz neke vidove programa sa društvenom zajednicom i predškolskim i školskim ustanovama raditi na edukaciji predškolske i školske djece i omladine u cilju sprečavanja uticaja droge na tu populaciju i šire – rekao je Abazović.

Abazović je ocijenio da je veoma značajno što je Zvorniku vraćen CJB, naglasivši da je ova regija imala potrebu za tim.

– Na našem području imamo osam policijskih stanica, jedno stanično odjeljenje i Jedinica za podršku. U skladu sa Pravilnikom o unutrašnjoj organizaciji i sistematizaciji biće izvršena preraspodjela postojećih radnika, a na osnovu procjene, ako bude potrebno biće izvršen i prijem novih radnika – napomenuo je Abazović.

Abazović je dodao da je počastvovan što mu je ukazana čast da vodi Centar javne bezbjednosti Zvornik dodavši da će sa svojim saradnicima opravdati ukazano povjerenje

U Zvorniku je od 2001. godine, kada je ukinut Centar javne bezbjednosti, radila Stanica javne bezbjednosti.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se