23.1 C
Zvornik
29. март 2024.

Za centar za obuku policije 6,5 miliona

BANJALUKA – Obnova objekata u bivšoj kasarni u naselju Zalužani kod Banjaluke, u kojima će biti smješten centar za obuku policije RS, počeće iduće godine, a za ove namjene biće utrošeno oko 6,5 miliona KM.

Planove su juče objelodanili predsjednik RS Milorad Dodik, premijer Željka Cvijanović i ministar unutrašnjih poslova Dragan Lukač, nakon što su obišli kasarnu. Lukač je rekao da će pored centra za obuku na ovoj lokaciji biti smještena i Specijalna antiteroristička jedinica, Jedinica za podršku, Uprava za organizovani i teški kriminalitet i druge organizacione jedinice MUP-a RS.

– Objekti su zapušteni, jer nisu dugo korišćeni. Vlada RS je usvojila informaciju o obezbjeđivanju 6,5 miliona KM za sanaciju objekata. Novac će isključivo biti utrošen u rekonstrukciju objekata, obnovu elektro i vodovodne mreže i sistema grijanja – kazao je Lukač i dodao da će u krugu kasarne biti izgrađeni i novi objekti koji će biti neophodni za funkcionisanje jedinica MUP-a.

Dodik je rekao da je prioritet očuvanje bezbjednosti RS u vremenu nestabilnih regionalnih i globalnih odnosa.

– Opremanje kapaciteta za očuvanje bezbjednosti i odbranu RS je od primarnog značaja. Neophodna je i dobra logistika za rad, obuku i smještaj policije, a jedan od važnijih prioriteta je nabavka naoružanja i opreme za MUP – rekao je Dodik i dodao da želi da RS bude dio antiterorističke koalicije, jer je terorizam velika prijetnja za BiH.

Cvijanovićeva je navela da je obnova kasarne ambiciozan projekat za koji se odlučila Vlada RS.

– To smo učinili da bismo dobili savremeni centar za obuku policije. Očekujem da će najveći dio posla biti obavljen već u 2017. godini – rekla je Cvijanovićeva, piše Glas Srpske.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se