8.1 C
Zvornik
18. април 2024.

Vanredna sjednica Predsjedništva SDS-a: Bosić podnosi ostavku?

Sjednica Predsjedništva SDS na kojoj će biti raspravljano o katastrofalnim rezultatima ove stranke na lokalnim izborima biće održana danas u Istočnom Sarajevu, saznaje “EuroBlic“.

Izvori “EuroBlica“ iz vrha najveće opozicione partije u Republici Srpskoj tvrde da sve do 12 sati, za kada je zakazana vanredna sjednica predsjedništva, neće biti poznato da li će lider SDS, Mladen Bosić, preuzeti odgovornost za loše izborne rezultate i podnijeti ostavku na funkciju na kojoj se nalazi već punih 10 godina.

– Tok današnje sjednice zavisiće od toga da li će Bosić podnijeti ostavku, što je najavio odmah nakon zatvaranja birališta, ili će pak svoju odluku prolongirati do sjednice glavnog stranačkog odbora čiji bi datum održavanja trebalo da utvrdi predsjedništvo – otkrivaju sagovornici “EuroBlica“.

Oni dodaju da u vrhu SDS ne postoji saglasnost o tome da li Bosić treba da napusti poziciju šefa stranke zbog novog izbornog poraza, navodeći da je prethodnih godina kroz brojne partijske “čistke“, aktuelni lider SDS iz stranačkog vrha odstranio gotovo sve ozbiljnije oponente njegove politike.

– Mirko Šarović i Mićo Mićić jedine su osobe iz vrha SDS koje su još, koliko-toliko, kadre da se suprotstave Bosiću. Obojica su zainteresovani za preuzimanje stranačkog kormila i za tako nešto su već obezbeijdili značajnu podršku unutar stranke, ali i jedan i drugi čekaju da Bosić povuče prvi potez – tvrde sagovornici “EuroBlica“.

Potpredsjednik SDS, Mićo Mićić, za “EuroBlic“ je potvrdio da će sjednica stranačkog predsjedništva biti održana danas u Istočnom Sarajevu.

– Sigurno je da loši rezultati stranke na lokalnim izborima zahtijevaju dublju analizu. Vidjećemo šta i kako dalje. Nisam pristalica toga da se stvari lome preko koljena – diplomatski je odgovorio Mićić na pitanje da li je spreman da preuzme Bosićevu fotelju.

Komentar o ovome pokušali smo dobiti i od Mirka Šarovića, ali se on nije javljao na telefonske pozive, javlja Blica.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se