18.1 C
Zvornik
29. март 2024.

Telefoni bračnog para Marić iz Dervente nisu prestajali da zvone poslije zadušne večere

Derventa – Ostali smo zatečeni popularnošću i zainteresovanošću medija za obilježavanje zadušnica koje smo organizovali sami sebi u avgustu ove godine, a o kojoj se glas prenio ne samo RS, nego i Srbijom, Hrvatskom i dalje.

Tim riječima bračni par Dragan i Dragica Marić iz sela Pojezna kod Dervente dočekao je veliki broj novinara koji su izvještavali o ovom neobičnom događaju za koje su upriličili ručak u znak zahvalnosti.

– Danima poslije te večere sam dobijao pozive sa svih strana. Nismo mogli vjerovati da će imati toliki odjek, ali smo srećni jer su svi komentari bili pozitivni – kaže Dragan.

Bračni par, koji 16 godina zajednički pliva kroz život, još jednom je pokazao da je poseban i maštovit pripremivši predstavnicima medija darove. Novinarkama su poklonili zlatne lančiće sa privjeskom na kojem je sa jedne strane izgraviran lik Bogorodice, a na drugoj njihova imena i datum organizovanja zadušne večere. Novinarima su poklonili i po pet litara rakije iz sopstvene proizvodnje.

– Srećan sam što vas poznajem i od danas ste svi moji prijatelji – poručio je Marić.

Marići kažu da su organizovali sebi zadušnu večeru uz muziku, hranu i piće, jer ne žele nikome biti na trošku poslije smrti budući da nemaju djece. Sebi i Draganovim roditeljima su lani podigli i spomen-kosturnice koje su ih koštale oko 13.000 evra. Na zadušnoj večeri Dragan i Dragica su se pred više od 200 gostiju zakleli na vječnu ljubav, kako na ovom, tako i na „onom svijetu“, piše Glas Srpske.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se