9.3 C
Zvornik
19. април 2024.

Specijalci čuvaju izborni materijal u Srebrenici

SREBRENICA – Specijalna policija MUP-a Republike Srpske ušla je u zgradu gdje se nalazi izborni materijal, rekao je je član Centralne izborne komisije (CIK) BiH Suad Arnautović.

„Želim da vas obavijestim da sam upravo saznao da je Specijalna policija MUP-a RS ušla u prostorije Opštinske komisije u Sebrenici, da je pod njihovom kontrolom izborni materijal, da se od juče čudne stvari dešavaju i da je Opštinska izborna komisija pod pritiskom“, kazao je Arnautović.

Aleksandra Simojlović, portparol CJB Bijeljina u izjavi za N1 je rekla je da se pripadnici MUP-a nalaze u zgradi kako „ne bi došlo do narušavanja stanja bezbjdnosti“.

Opštinska izborna komisija Srebrenica zatražila je odobrenje od CIK-a BiH da zbog navodnih propusta u popunjavanju zapisnika sa četiri biračka mjesta budu otvorene vreće sa izbornim materijalom sa tih birališta i ponovo prebroje listići i uporede rezultati. Centralna izborna komisija BiH odobrila je Opštinskoj izbornoj komisiji Srebrenica da sa pet biračkih mjesta otvori vreće sa glasačkim listićima i kontrolnim brojanjem utvrdi rezultate izbora.

„Ovakva situacija nije uobičajena, nije nomalna i nije u skladu sa Izbornim zakonom BiH. Mislim da je u ovim trenucima Opštinska izborna komisija pod velikim pritiskom i smatram da bi javnost, u najmanju ruku, trebala da se uključi da vidimo o čemu se radi. Mi još uvijek nemamo službenih informacija o tim detaljima i ja sam u svoje ime izašao da vas obavijestim. Mi trenutno imamo sjednicu Kolegija. Nisam ovlašten iz CIK-a da dajem bilo kakva službena saopćenja, ali želim kao pojedinac da obavijestim javnost o ovim događajima“, rekao je Arnautović.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se