13.1 C
Zvornik
19. април 2024.

Sastanak Savjeta lovne regije Birač

Razmatran Prrijedlog izmjena i dopuna statuta Lovačkog saveza Srpske

ZVORNIK – U Zvorniku je održana sjednica Savjeta lovne regije Birač na kojoj su predstavnici lovačkih udruženja iz Zvornika, Kozluka, Šekovića, Osmaka, Vlasenice, Milića, Bratunca i Srebrenice najviše pažnje posvetili Prijedlogu izmjena i dopuna statuta Lovačkog saveza Republike Srpske.

Predsjednik Savjeta lovne regije Birač Vidoje Zarić predočio je učesnicima sastanka radnu verziju Prijedloga krovne organizacije lovaca Republike Srpske, nakon čega su se u diskusiju uključili svi prisutni kako bi svojim prijedlozima i sugestijama doprinijeli što kvalitetnijem temeljnom dokumentu Lovačkog saveza.

Prijedlog izmjena i dopuna Statuta Lovačkog saveza Republike Srpske nalazi se na javnoj raspravi u svim regionalnim savjetima, nakon čega će Upravni odbor Saveza sintetizovati sve izmjene i dopune koje stignu iz lovačkih organizacija.

Predviđeno je da Skupština Lovačkog saveza do kraja ove godine razmatra i usvoji konačan Prijedlog izmjena i dopuna Statuta lovačke organizacije Srpske.

Članice lovne regije Birač, dogovoreno je, nastupiće na predstojećoj tradicionalnoj manifestaciji „LORIMES 2016“, koja se od 10. do 13. novembra održava u Banja Luci.

Kako je rekao Zdravko Ilić, član Upravnog odbora Lovačkog saveza Republike Srpske, ova prestižna međunarodna smotra lova, ribolova, ekologije i turizma je dobra prilika da se lovci regije Birač predstave sa svojim lovnim trofejima, podsjetivši da je na „LORIMES 2015“, u kategoriji lovačkih eksponata, lovna regija Birač osvojila treće mjesto, što se smatra velikim uspjehom za lovstvo na ovom području.

U nastavku sjednice bilo je riječi i o drugim aktuelnim pitanjima iz rada i djelovanja lovačkih udruženja s područja regije Birač, te aktivnostima koje su u nadležnosti Lovačkog saveza Republike Srpske.

Na području lovne regije Birač djeluje devet lovačkih udruženja i posebno lovište „Sušica“, koji okupljaju oko 2.000 lovaca.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se