18.1 C
Zvornik
29. март 2024.

Saradnja zvorničkih udruženja PEU „Korak“ i UG „Zvonik“

ZVORNIK – Planinarsko-ekološko udruženje „Korak“ i Udruženje za pomoć porodicama, licima i zajednici u mentalnom zdravlju „Zvonik“, tokom jučerašnjeg dana organizovali su šetnju za svoje članove do Zvorničke tvrđave. Odlazak u prirodu prva je u nizu planiranih aktivnosti pod zajedničkim nazivom „Koračamo zajedno“.

Ovom prilikom, rukovodstva dva udruženja potpisala su i zajednički dokument kojim je ozvaničena saradnja na budućim aktivnostima, a u cilju mobilizacije društva u zaštiti prirodnih i kulturno-istorijskih resursa kao i u cilju podizanja svjesti građana o bitnosti mentalnog zdravlja. Sporazum o saradnji simbolično su na Zvorničkoj tvrđavi potpisali predsjednici dva udruženja – Željko Vidaković i Novka Rašević.

Predsjednik PEU Korak Željko Vidaković istakao je ovom prilikom da je posebna čast sarađivati sa udruženjem koji se brine o mentalnom zdravlju građana, s obzirom da živimo u stresnom okruženju, dok se građani istovremeno sve više udaljavaju od prirode.

„Bez jakog civilnog sektora nema jakog i zdravog društva. Zato nam je cilj da u narednom periodu umrežimo što više udruženja građana iz Zvornika, kako bismo kroz zajedničku saradnju i međusobnu podršku uspjeli u ispunjavanju naših osnovnih zadataka. Današnje potpisivanje sporazuma o saradnji sa UG Zvonik i organizovanje šetnje za članove naših udruženja predstavlja početak jedne uspješne saradnje, koja će biti krunisana zajedničkim projektom sa kojim planiramo da izađemo pred donatore na proljeće iduće godine.“, dodao je Vidaković, te uputio javni poziv i ostalim akterima iz civilnog sektora da se uključe u povezivanje lokalnih udruženja i jačanje resursa.

Predsjednica UG Zvonik Novka Rašević istakla je da je prva aktivnost realizovana na obostrano zadovoljstvo svih članova.

„Ovom prilikom se zahvaljujemo rukovostvu PEU Korak koje je prepoznalo vrijednosti i ciljeve za koje se naše udruženje zalaže. Današnja akcija je protekla odlično i na obostrano zadovoljstvo svih učesnika. Ujedno se nadamo i da će svaka sledeća zajednička aktivnost proteći u ovako prijatnoj atmosferi, što je od ogromnog značaja za naše članove, kojima je ovo odlična prilika za socijalizaciju i druženje u prirodi i sa prirodom.“ zaključila je Rašević.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se