9.3 C
Zvornik
19. април 2024.

Razlog zašto nikada ne biste trebali prati farmerke u veš mašini

Da ne bismo trebali prati farmerke, rečeno nam je i ranije.

No, moramo priznati kako nam nikada nije tako dobro objašnjen razlog koji stoji iza toga. I dok nas stalno upozoravaju kako bi pidžame, posteljinu i grudnjake trebali prati češće, za farmerke se savjetuje kako ih ne bi trebali prati baš nikada, tačnije vrlo rijetko.

Osnivač jedne poznate marke farmerki, Chip Bergh, otkrio je kako pranje farmerki u veš mašini ih zapravo može itekako oštetiti te kako je takav način njihovog pranja zapravo samo totalni gubitak vode.

„Nakon što završimo s nošenjem nečega, mi to automatski bacamo među prljavo rublje. Dobar par farmerki se zapravo ne treba prati u veš mašini, osim vrlo rijetko, posebno kada su u pitanju razne mrlje, naravno“, započeo je Bergh, koji je i priznao i da vjeruje kako je mnogim ljudima i ljubiteljima farmerki takav koncept vrlo odbojan.

I mi se slažemo s time kako mašinsko pranje omiljenih farmerki itekako pridonosi njihovom uništavanju, no moramo priznati kako alternativa zvuči prilično odvratno, kada se sjetimo svih tih bakterija.

No, neki proizvođači farmerki smatraju kako imaju dobro riješenje: bakterija ćete se riješiti i ako ih stavite preko noći u zamrzivač, umjesto u veš mašinu. Isti su ponudili još dva rješenja: da ih namočite u hladnu vodu, a zatim posušite ili ih samo ostavite na suncu neko vrijeme.

Biste li zamijenili veš mašinu zamrzivačem?

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se