15.9 C
Zvornik
28. март 2024.

Prvi srpski načelnik u Srebrenici

Zajednički kandidat srpskih stranaka za načelnika opštine Srebrenica Mladen Grujičić, novi je načelnik Srebrenice, pokazuju preliminarni podaci.

Osvojio je 4.351 glas, ili za 2.441 glas više od bošnjačkog kandidata za načelnika Ćamila Durakovića, koji je osvojio 1.910 glasova. Grujičić će, ukoliko ovi rezultati budu potvrđeni, postati prvi srpski načelnik opštine Srebrenica.

Sinoć slavlje, a danas već radno. Kandidat Koalicije „Zajedno za Srebrenicu“ za načelnika opštine Srebrenica Mladen Grujičić, koji je ubjedljivo pobijedio u Srebrenici, kaže da je razlika nedostižna i kada pristignu glasovi iz odsustva i putem pošte.

– Matematika govori sve, ali ipak ćemo sačekati – rekao je Grujičić.

Grujičić je zahvalio biračima i najavio bolje dane i preokret u bolju budućnost ove opštine, ističući da će biti načelnik svih građana opštine Srebrenica.

Izborni proces u Srebrenici protekao je u miru, bez neregularnosti i incidenata, ali iz izborne komisije ne isključuju mogućnost žalbi.

Prema podacima OIK u trci za mandate u SO Srebrenica najviše glasova osvojio je SNSD 1497, SDA-SBB- S-BiH 1095, a SDS 702 glasa.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se