18.1 C
Zvornik
29. март 2024.

Problemi na više biračkih mjesta u Federaciji

Na području opštine Stolac jedno biračko mjesto još nije otvoreno, a na dva mjesta došlo je do problema, te je glasanje prekinuto, javlja dopisnik Srne.

Predsjednik Opštinske izborne komisije Stolac Ivan Perić potvrdio je novinarima da jedno biračko mjesto nije otvoreno, ali nije želio da govori o razlozima.

Novinar Srne saznao je da nije otvoreno glasačko mjesto „Hodovo 1“ jer su dva člana Biračkog odbora imala primjedbe na raspored sjedenja članova biračkog odbora koji su postavljeni predaleko jedni od drugih, tako da član odbora koji izdaje glasačke listiće nije imao uvid u identifikaciona dokumenta glasača, niti je mogao da vidi kome daje listiće.

Članovi Biračkog odbora tvrde da je predsjednik mimo pravila i zakona napravio raspored sjedenja.

Јedan član je odbio da izdaje listiće sve dok ne bude znao kome ih izdaje, ali predsjednik Biračkog odbora nije želio da promijeni raspored.

Primjedbe se odnose i na to da su posmatrači previše udaljeni od glasačkih mjesta i da ne mogu da nadgledaju glasanje.

Problemi su zabilježeni i na glasačkim mjestima u Crnićima i u Bobanovom. U Crnićima je biračko mjesto još zatvoreno, a u Bobanovom je otvoreno nakon problema sa identifikacionim dokumentima, te zbog činjenice da je zabilježeno da jedna osoba glasa za više njih.

Na području Stoca jutros je otvoreno 19 biračkih mjesta, a za glasanje je registrovano ukupno 11.404 birača.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se