12 C
Zvornik
23. април 2024.

Predstavom „Granice“ nastavljen Festival omladnskih pozorišta Srpske

ZVORNIK – Predstavom „Granice“ u izvođenju „Dis-Pozorišta mladih“ iz Banjaluke, koju je režirao Novica Biogdanović, u Zvorniku je nastavljen šesnaesti Festival omladinskih pozorišta Republike Srpske.

Glumac ovog pozorišta Ognjen Bogdanović rekao je da predstavom „Granice“ pokušavamo da istražimo granice koje se nalaze u nama i oko nas, da pokušamo da ih pređemo ili, grubo rečeno, probijemo.

„Predstava ‘Granice’ je neverbalnog karaktera kojom nastojimo da razbijemo granice i stege i da u izražavanju cijele priče ostavimo publici da vide ono što bi željela“, rekao je Bogdanović.

Festival omladinskih pozorišta mladih počeo je sinoć u zvorničkom Domu omladine predstavom „Umreži me nježno“, scenariste i režisera Brankice Radonjić, a u izvođenju Dramske scene Srpskog prosvjetnog i kulturnog društva /SPKD/ „Prosvjeta“ iz Prnjavora.

U okviru ovog festivala, Amatersko pozorište iz Kotor Varoši izvelo je predstavu „Uspavana ljepotica“, scenariste i reditelja Velide Popović, dok će večeras „Banjalučko studentsko pozorište“ izvesti predstavu „Prljavi veš“, po tekstu Bogoljuba Đorđevića i režiji Aleksandra Pejakovića.

Trećeg dana festivala, Dramska sekcija Gimnazije i Gradsko pozorište Mrkonjić Grad prikazaće „Igre u pijesku“, autora Mihala Valčaka, a u režiji Dubravke Nikolić.

Tokom četiri festivalska dana biće izvedeno deset predstava u Zvorniku, od kojih tri u Milićima, s tim da će takmičarski dio biti izvođen u Zvorniku.

Šesnaesti Festival omladinskih pozorišta Republike Srpske trajaće do 18. oktobra.

Organizatori Festivala su Dom omladine Zvornik i „Dis Teatar“ iz Banjaluke, pokrovitelj Ministasrtvo prosvjete i kulture Republike Srpske, a prijatelji Gradska uprava Zvornik i kompanija „Boksit“ iz Milića.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se