18.1 C
Zvornik
28. март 2024.

„Orlovi“ slavili u Moldaviji

Srbija je u Moldaviji u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo u Rusiji bila bolja od domaćina rezultatom 0:3.

Moldavija je od starta meča pokazala da se ne boji Srbije, pa je u uvodnim minutima organizovala dva opasna napada.

Prvo je dosuđen ofsajd poslije akcije ispred kaznenog prostora, da bi lopta proletjela kroz peterac „Orlova“ kada je sa lijevog boka uputio Dedov.

Srbija je prvi put priprjetila u 7. minutu – prekid je izveo Kolarov, pronašao je Vukovića na drugoj stativi, ali je njegovu asistenciju osujetio golman Čebanu.

Čuvar mreže domaće selekcije zaustavio je udarac lijevog beka Mančester sitija tri minuta kasnije, da bi novi centaršut sa lijeve strane napravio problem Srbiji. Stojković je prilikom ubacivanja iz kornera slabo reagovao i da je Andronić bio viši rezultat bi vjerovatno bio promjenjen.

Kada su preživjeli nekoliko neugodnih situacija ispred sopstvenog gola, srpski igrači sačekali su prvu grešku odbrane rivala i surovo je kaznili.

U 19. minutu Epureanu je loše primio loptu na centru, Dušan Tadić mu je ukrao i stuštio se ka golu.

Pored njega je išao Kostić, vezista Sautemptona mu je dodao i napadač Hamburgera je lagano proslijedio u mrežu za 1:0.

Od trenutka kada su poveli, igrači u bijelim dresovima preuzeli su terensku inicijativu i počeli da pritiskaju odbranu Moldavije.

Nije bilo mnogo uzbuđenja sve do isteka pola časa igre, kada je Srbija došla do velike prilike.

Tadić je ponovo proigrao Kostića, ovaj odlučio da šutira sa 13-14 metara, iako je imao slobodnog saigrača sa lijeve strane, ali je njegov udarac završio na stativi.

Bolja igra Srbije isplatila se u 37. minutu, sve pod dirigentskom palicom Dušana Tadića, koji je sada odigrao kratku kombinaciju sa Kostićem, idealno centrirao na ivicu peterca gdje se Branislav Ivanović zaletio i glavom probio golmana Čebanua – 2:0.

Kapiten „Orlova“ postigao je 12. gol u nacionalnom dresu, Tadić upisao drugu asistenciju na meču, a samo minut kasnije Pavlović je mogao do prvenca. Ipak, lopta je bila previsoka i njegov pokušaj preslab.

Finiš prvog dijela igre donio je sjajnu šansu za Tadića, čiji je šut zaustavio Čebanu, a u nastavku akcije Pavlović se aktivirao iz nedozvoljene pozicije.

Srbija nije uspjela da potpuno riješi pitanje pobjednika, ali je na pauzu otišla sa dva gola viška.

Na startu drugog poluvremena Aleksandar Katai zamjenio je Pavlovića i već u prvom napadu imao dobru šansu.

Lopta je stigla sa desne strane, on je bio brži od čuvara i šutirao sa ivice kaznenog prostora, ali nije bio precizan.

Nešto kasnije vezista Sautemptona mogao je da asistencija pridoda i pogodak, da je njegov šut špicem bio precizniji, da bi domaći uzvratili u 55. minutu.

Kojočari prihvatio dodavanje na „kapici“, šutirao kroz šumu nogu i zamalo bio neprecizan, dok je Vladimir Stojković pogledom ispratio loptu.

Međutim, kazna je stigla samo pet minuta kasnije, čime je riješeno pitanje pobjednika.

Tadić je poslije dve asistencije postigao gol – povukao je kontru, odigrao za Kataija, koji je vidio da je saigrač stekao prednost u odnosu na odbranu Moldavije i vratio mu, a ovaj rutinski proslijedio u mrežu – 0:3.

Ispostavilo se da je to i konačan rezultat. Srbija je pobjedom upisala tri boda i sada ima četiri.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se