20.4 C
Zvornik
28. март 2024.

LJEPOTICE U KOPAČKAMA: Istorijski trenutak zvorničkog sporta

Ženski fudbalski klub Drina počeo sa takmičenjem u Prvoj ligi Republike Srpske

ZVORNIK – Fudbal u Zvorniku ima dugu tradiciju, ali sve do nedavno trenirali su i takmičili su se samo muškarci. Zahvaljujući Opštinskom fudbalskom savezu na čelu sa Mirkom Miloševićem i nekolicinom fudbalkih entuzijasta, osnovan je ženski fudbalski klub Drina, koji se odmah uključio u takmičenje u okviru Prve fudbalske lige Republike Srpske.

[quote color=“#050505″ bgcolor=“#dddddd“ arrow=“yes“ align=“right“]Ostaće zabilježeno u istoriji Drine da su u sastavu za prvu utakmicu u Brčkom bile: Ivana Perić, Anđela Šaran, Tamara Matić, Marta Vasiljević, Tamara Stevanović, Tamara Stojkić, Božana Cvjetinović, Anja Stojkić, Leontina Simić, Valentina Vuksić, Teodora Mihajlović, Bojana Gavrić, Slađana Gavrić, Sandra Radović, Anđela Vasić, Adrijana Živanović i Jana Gurdeljević.[/quote]

Ostaće zabilježno u analim fudbala u Zvorniku da je prvu prvenstvenu utakmicu Drina odigrala u Brčkom protiv tamošnjeg kluba „Centar“. Rezultat je bio 4:1 za domaćina, a istorijski gol za Drinu postigla je Anja Stojkić.

– Imali smo bukvalno sedam dana da se pripremimo za prvenstvenu utakmicu u Brčkom. Nije se ni mogao očekivati bolji rezulatat, ali nam je bitno da se devojke nisu obrukale. Važno je da smo počeli sa radom i vjerujemo da ćemo biti jači sa svakom novom utamcicom, rekao nam je Goran Petrović, jedan od trenera Drine.

Pored Petrovića kao treneri u ekipi rade i Marinko Kuvač i Zoran Tomić.

– Do sada su ženske fudbalske sekcije bile formirane u nekoliko sela zvorničke opštine. Pošto smo vidjeli da kod mladih fudbalerki postoji veliki talenat i volja za rad, željeli smo da formiramo jedan tim na nivou Grada, što nam se ostvarilo zahvaljujući Opštinskom fudbalskom savezu, rekao nam je Marinko Kuvač.

D.Gajić

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se