20.4 C
Zvornik
28. март 2024.

Koalicija Bijeljina pobjeđuje danas organizuje protest

BIJELJINA – Kandidat „Saveza za promjene“ za gradonačelnika Bijeljine Mićo Mićić rekao je juče povodom za danas najavljenih protesta koalicije „Bijeljina pobjeđuje“ da se gradonačelnik bira na izborima, a ne na protestima.

Mirni protesti najavljeni su simbolično u 11.55 časova ispred zgrade Gradske uprave u Bijeljini zbog, kako su naveli iz koalicije „Bijeljina pobjeđuje“ koja je podržavala Zlatka Maksimovića u trci za gradonačelnika, izborne krađe.

Mićić je rekao da sumnja da organizatori protesta žele da destabilizuju grad.

– Ne znam šta oni hoće. Prvo su tražili ponovno brojanje glasova, pa im se rezultat ni poslije toga nije svidio, a sada žele da protestuju, iako mi nije jasno protiv koga protestuju. Destabilizacija je pokušana i u maju ove godine kupovinom odbornika za novu većinu – kaže Mićić.

Iz DNS-a, koji je dio koalicije „Bijeljina pobjeđuje“, najavili su da će podržati proteste. Predsjednik Gradskog odbora DNS-a u Bijeljini Milan Dakić istakao je da Semberci nisu zaslužili da narednih nekoliko mjeseci imaju političku pat poziciju i da trpe dok se dva politička bloka prepiru.

– Stav DNS-a je da što prije treba razriješiti ovu situaciju, imenovati funkcionere, a institucije staviti na raspolaganje građanima – rekao je Dakić.

Prema preliminarnim i nepotpunim rezultatima Mićić ima prednost od oko 300 glasova u odnosu na Maksimovića.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se