9.3 C
Zvornik
18. април 2024.

Horor na ulicama SAD-a i Velike Britanije: Niko ne zna zašto ljude masovno napadaju jezivi klovnovi

Istraživanja pokazuju da je strah od klovnova, tzv koulrofobija, jedan od najčešćih – a najgora noćna mora mnogim Amerikancima i Britancima ovih se dana ostvaruje, nakon što je te dvije zemlje odjednom pogodila pošast jezivih, maskiranih likova.

Zasad nije jasno zašto, ali u SAD-u i Velikoj Britaniji već danima obične prolaznike teroriše velik broj klovnova koji ljude plaše na ulicama, a čak i u njihovim domovima. Iako zasad niko nije uhapšen, pojava zastrašujućih maskiranih osoba koje „napadaju“ sve redom, od male djece do starijih osoba, izazvala je i američku policiju na reakciju. U saopštenju javnosti apelovali su na prankstere čiji broj je očito u porastu, da prekinu s ovakvim radnjama, budući da bi one mogle dovesti do kaznenog djela, a usput i nepotrebno opterećuju linije hitnih službi.

Da je situacija zaista ozbiljna i u SAD-u, potvrđuje i Twitter račun koji je otvoren kad su se klovnovi počeli pojavljivati češće, a danas već broji preko 300 hiljada pratitelja koji izvještavaju o pojavi klovnova na različitim lokacijama širom zemlje.

U Velikoj Britaniji klovnovi su viđeni u više gradova, a samo u Njukaslu viđeno ih je barem šest. U Breknelu je klovn uplašio porodicu koja je jela dok su klovnovi u Mančesteru „samo“ plašili vozače. U Liverpulu su svi na nogama jer su klovnovi na društvenim mrežama zaprijetili najmlađima… Kako će ova bizarna epidemija klovnova završiti, ostaje za vidjeti.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se