18.1 C
Zvornik
29. март 2024.

Festival obnovljivih izvora energije

ZVORNIK – U prostorijama Tehničkog školskog centra danas je održana jedna od planiranih šest radionica u okviru projekta „Festival obnovljivih izvora energije srednjih škola u BiH 2016“ čiji je organizator nevladina organizacija NERDA iz Tuzle, a pokrovitelj Ambasada Sjedinjenih Američkih Država.

U projektu, pored škole domaćina učestvuju Srednjoškolski centar „Mihajlo Petrović Alas“ Ugljevik, Mješovita srednja elektrotehnička škola Tuzla, Srednja strukovna škola Orašje, Mješovita srednja škola Kalesija i Tehnička škola Distrikta Brčko.

Cilj projekta je podizanje svijesti učenika o mogućnostima i prednostima energetske efikasnost i primjene LED tehnologija. Radionice će biti održane u svim školama učesnicama projekta, a završnica će biti 1. decembra u Tuzli gdje će na Festivalu obnovljivih izvora energije svi učesnici prikazati svoje radove.

Na današnjoj radionici učesnici su predstavili svoja dosadašnja iskustva na temu energetske efikasnosti i primjene LED tehnologija.

Učesnicima se obratio i Aleksandar Jevtić iz Kancelarije za energetsku efikasnost Grada Zvornik koji je iznio informacije o aktivnostima Gradske uprave Zvornik na polju energetske efikasnosti.

Predstavnici Tehničkog školskog centra Zvornik u projektu su dr Božo Ilić i mr Milan Todorović.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se