23.1 C
Zvornik
29. март 2024.

Drina donosi uginulu ribu iz Zvornika

ZVORNIK – Velika količina uginule ribe u talasu Drinom dolazi iz pravca Zvornika na područje u nadležnosti Sportskog ribolovnog društva /SRD/ „Riba“ Bijeljine, saopšteno je iz ovog društva.

Iz Udruženja navode da se pomor ribe dogodio usljed trovanja na području Zvornika, ali za sada nije poznat uzrok.

Ribočuvari iz SRD „Riba“ su na terenu, u kontaktu su sa kolegama iz Zvornika i Loznice i preduzimaju sve što je u njihovoj moći.

 

Talas uginule ribe, dug nekoliko kilometara, noćas je prošao pojasom kod Bijeljine, a došao je Drinom iz Zvornika.

„Uzrok trovanja još nije poznat, analize se rade. Prva pojava uginule ribe bila je na prostoru Zvornika, a sada čekamo rezultate analize vode. U stalnom smo kontaktu sa kolegama iz Zvornika i Loznice“, rekao je Đukić.

On kaže da je inspekcija obaviještena, te da očekuje da će svako uraditi svoj dio posla.

Đukić je rekao da je veća količina zagađene vode ispuštena u rijeku, ali da on ne može davati niti ima informaciju odakle je zagađena voda ispuštena.

„U narednih nekoliko dana znaćemo pravi razlog zagađenja. Posljedice su prilično velike, kako za riblji fond tako i potencijalne posljedice za vodu koja se koristi na našem području“, rekao je on.

Đukić je dodao da je stradala veća količina ribe, a da su kolege u Zvorniku i Loznici, ujutro kada je primijećen pomor, uklonili jedan dio, a ono što je kroz pojas oko Bijeljine prošlo, prošlo je kasno noćas.

„Udarni talas u ovom dijelu prošao je kasno sinoć tako da nismo bili u mogućnosti da uradimo bilo šta“, rekao je predsjednik Sportsko-ribolovnog društva „Riba“ Miodrag Đukić.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se