5.4 C
Zvornik
19. април 2024.

Đoković povezao ruskog milijardera i srpsku vlast

BEOGRAD – Srbija će u srijedu u Sankt Peterburgu otvoriti svoj prvi konzulat u Rusiji, na čijem će čelu biti jedan od najbogatijih Rusa Genadij Timčenko, a kako „Politika” saznaje, najveća zasluga za to pripada Goranu Đokoviću, stricu proslavljenog tenisera Novaka Đokovića.

Novi počasni konzul Srbje Genadij Timčenko sa 11 milijardi dolara je među pet najbogatijih Rusa i prijatelj je predsjednika Vladimira Putina

On je, naime, bio čovjek koji je povezao vlasti u Beogradu sa ruskim milijarderom, koji važi za velikog poštovaoca srpskog tenisera. Konzulat, koji će sutra otvoriti predsjednik Tomislav Nikolić, nalazi se u jednoj od Timčenkovih palata u samom srcu ovog grada, „sjeverne prestonice”, kako ga Rusi nazivaju.

Ideja o otvaranju konzulata u Sankt Peterburgu rodila se još 2012. godine, dok je na čelu Ministarstva spoljnih poslova bio Ivan Mrkić, a na tome da Srbija dobije svoje diplomatsko predstavništvo u ovom gradu nastavio je da radi i Ivica Dačić.

Kako kaže naš izvor iz diplomatskih krugova, Beograd je želio da na mjesto konzula dovede Timčenka jer je diplomatska praksa da se na konzulska mjesta, ukoliko je to moguće, postavljaju najuticajniji ljudi iz matičnih država u kojima se otvaraju ova diplomatska predstavništva, javlja Politika.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se