3.1 C
Zvornik
18. април 2024.

Dodik: Ubjedljiva i veličanstvena pobjeda SNSD-a. Bosić priznao poraz

Većina birališta na Lokalnim izborima u Republici Srpskoj i BiH zatvorena su u 19 časova. U toku je zbrajanje i objavljivanje glasova, trenutno Vas obavještavamo o rezultatima iz izbornih štabova stranaka i lokalnih izbornih komisija.

GRUJIČIĆ OSVOJIO 2.441 GLAS VIŠE OD DURAKOVIĆA KOJI SE UZDA U VREĆE

Zajednički kandidat srpskih stranaka za načelnika opštine Srebrenica Mladen Grujičić dobio je 4.351 glas ili za 2.441 glas više od bošnjačkog kandidata za načelnika Ćamila Durakovića koji je osvojio 1.910 glasova, prenio je Srni preliminarne rezultate izbora za načelnika ove opštine predsjednik Opštinske izborne komisije Nermin Alivuković.
On je dodao da je 14 birača glasalo za Desnicu Radivojevića iako je on odustao od kandidature, ali se njegovo ime nalazilo na listićima, a 166 listića bilo je nevažećih od ukupno 6.551 glas birača koji su izašli na izbore na redovnim biračkim mjestima.

[mom_video type=“youtube“ id=“Sgdzzcfa9NA“]

Grujičić je zahvalio biračima i najavio bolje dane i preokret za bolju budućnost ove opštine.

On je ukazao da su izbori u Srebrenici protekli dostojanstveno, bez primjedbi, dok su malverzacije vršene u gradovima Federacije BiH gdje se glasalo u odsustvu za ovu opštinu i najavio sagledavanje zapisnika i eventualnu žalbu Centralnoj izbornoj komisiji BiH.

„Izborne komisije su ignorisale primjedbe naših posmatrača u FBiH i uputićemo žalbu“, istakao je Grujičić.

Grujičić je izrazio očekivanje da glasovi u odsustvu i putem pošte neće promijeniti ovaj rezultat na kraju, jer među tim glasačima ima i nekoliko stotina Srba čije glasove očekuje, a ne očekuje i stoprocentnu izlaznost.

Bošnjački kandidat i dosadašnji načelnik opštine Srebrenica Ćamil Duraković opet se uzda u glasove „u vrećama“ i ističe da oko 3.300 birača glasa putem pošte i u odsustvu za Srebrenicu i da se nada da će to presuditi kao i prije četiri godine, jer je ovo, kako je on ocijenio „tijesan rezultat“.

Duraković je zahvalio građanima za dostojanstveno držanje i demokratski i mirno sprovedene izbore.

FOČA: MAŠIĆU JOŠ JEDAN MANDAT

Kandidat SNSD-a za načelnika opštine Foča Radisav Mašić dobio je najveći broj glasova na lokalnim izborima, pa će i u naredne četiri godine ostati na ovoj funkciji.

Prema podacima izbornih štabova, Mašić je osvojio oko 45 odsto glasova, dok je za kandidata SRS Republike Srpske Zdravka Krsmanovića glasalo oko 35 odsto birača.

Kandidat SDS-a Milivoje Dostić dobio je povjerenje oko 18 odsto glasača.

Mašić je poručio da je ovo povjerenje građana dokaz da je dobro radio u protekle četiri godine, a istovremeno i velika obaveza da ostvari očekivanja građana.

Krsmanović je priznao je poraz i čestitao pobjedu SNSD-u.

On je rekao da je ključni razlog njegovog poraza to što je Savez za promjene išao sa dva kandidata, te da je SDS presudio izbore u Foči.

ČAVIĆ: RADOJIČIĆ JE POBIJEDIO

Kandidat Saveza za promjene za gradonačelnika Banjaluke Dragan Čavić /NDP/ priznao je pobjedu njegovog protivkandidata Igora Radojičića iz SNSD-a.
Čavić je Radojičiću čestitao pobjedu u trci za gradonačelnika Banjaluke.

„Zahvaljujem građanima Banjaluke i glasačima koji su me podržali. Banjaluka je odlučila, ne mogu da sporim odluku građana“, rekao je Čavić na konferenciji za novinare.

Čavić je naveo da je osvojio 11.313 glasova /40,57 odsto/, a Radojičić 15.504 glasa /55,61 odsto/ prema podacima sa 73 od ukupno 270 biračkih mjesta, odnosno oko 27 odsto.

On je istakao da je uočen trend porasta nevažećih glasačkih listića, oko pet odsto.

Govoreći o odborničkim listama, Čavić je rekao da je NDP, čiji je lider, druga stranka po broju glasova.

Čavić je rekao da je kandidat Saveza za promjene u Šamcu Đorđe Miličević pobijedio, a kandidat u Foči Zdravko Krsmanović minimalno izgubio, kao i kandidat Milorad Ćirko u Šipovu.

„Odborničke liste NDP-a su zabilježile rast“, zaključio je Čavić.

DODIK: UBJEDLJIVA I VELIČANSTVENA POBJEDA SNSD-a

Predsjednik SNSD-a Milorad Dodik izjavio je večeras u Banjaluci da je SNSD ostvario ubjedljivu i veličanstvenu pobjedu na lokalnim izborima u Republici Srpskoj.

„SNSD je doživio uspjeh veći od onoga kada smo počinjali. U odnosu na prošle izbore pobijedili smo u 11 opština više“, rekao je Dodik na konferenciji za novinare u Izbornom štabu SNSD-a u Banjaluci.

Navodeći da nije bilo nikakvih incidenata na današnjim izborima, Dodik je naglasio da je Republika Srpska pokazala puni demokratski kapacitet, kao i prije sedam dana kada je održan referendum.

SAKAN DOBIO NAJVIŠE GLASOVA

Kandidat Saveza za promjene za načelnika opštine Kotor Varoš Zdenko Sakan /PDP/, prema prvim preliminarnim rezultatima, osvojio je 4.840 glasova, rekla je Srni predsjednik Opštinske izborne komisije Zorica Mikić Ćosić.
Kandidat SNSD-a Goran Kušljić dobio je 2.714 glasova, a kandidat SP-a Predrag Tešić 926 glasova.

U ovoj opštini danas je na birališta izašlo 11.120 birača ili 55,51 odsto od ukupno registrovanih 20.617 građana.

ZNAČAJNA PREDNOST KANDIDATA SNSD-a

Kandidat SNSD-a za načelnika opštine Srbac Mlađan Dragosavljević osvojio je, prema preliminarnim podacima, najviše glasova na današnjim lokalnim izborima – 5.573, potvrdila je Srni predsjednik Opštinske izborne komisije /OIK/ Dragica Vranić.
Ona je navela da je kandidat Saveza za promjene Ranko Nedić /SDS/ osvojio 2.887 glasova.

Vranićeva je naglasila da su to podaci sa 27 obrađenih biračkih mjesta.

U birački spisak na području ove opštine upisano je 17.669 birača koji su mogli da glasaju na 32 biračka mjesta i posredstvom dva mobilna tima.

CRNADAK: U VOĐSTVU KANDIDATI SNSD-a

Potpredsjednik Partije demokratskog progresa /PDP/ Igor Crnadak rekao je da su u trci za načelnička mjesta na lokalnim izborima u najvećem broju opština i gradova u vođstvu kandidati SNSD-a i koalicije okupljene oko te stranke.
Crnadak je istakao da, prema informacijama PDP-a, u Trebinju vodi kandidat SNSD-a za načelnika Luka Petrović, ali da je ostalo da se prebroji još 19 biračkih mjesta.

Kada je riječ o Kotor Varošu, Crnadak je rekao da je PDP u toj opštini ostvario gotovo sigurnu pobjedu /kandidat za načelnika Zdenko Sakan/, a izvjesno je da će i u Šekovićima dobiti načelničko mjesto.

„Stranke Saveza za promjene /SzP/ su od većih gradova zabilježile pobjede u Bijeljini sa velikim zaslugama PDP-a, kao i u Doboju i Šamcu“, rekao je Crnadak.

Govoreći o rezultatima izbora u Banjaluci, Crnadak je rekao da tu stvari nisu još gotove, iako, prema PDP-ovim podacima, Radojičić vodi, ali prednost, kako kaže, nije velika i nedostižna.

„Sigurno je da će PDP u Banjaluci imati bolji rezultat nego prije četiri godine, a tokom večeri imaćemo konkretnije podatke o tome“, istakao je potpredsjednik PDP-a.

Komentarišući izjavu lidera Srpske demokratske stranke Mladena Bosića koji je priznao loš rezultat stranaka SzP-a, Crnadak je naveo da strankama predstoji analiza toga koliko je na izborni rezultat uticao referendum, kako su stranke SzP-a vršile vlast u opštinama i gradovima gdje je SNSD sada pobijedio i slično.

Crnadak, koji je i šef Glavnog izbornog štaba PDP-a, ocijenio je da su ovi lokalni izbori, nažalost, bili opterećeni pričom o kupovini glasova, te da je takva aktivnost bila prisutna na terenu, što će takođe biti analizirano.

Naredna konferencija za novinare u Glavnom izbornom štabu PDP-a u Banjaluci trebalo bi da bude održana u 23.00 časa kada će se medijima obratiti lider te stranke Branislav Borenović, a očekuje se i obraćanje počasnog predsjednika PDP-a Mladena Ivanića.

POBJEDA KANDIDATA SNSD-a ZA NAČELNIKA OPŠTINE HAN PIJESAK

Prema preliminarnim rezultatima, na lokalnim izborima u opštini Han Pijesak za načelnika ove opštine najviše glasova dobio je Vlado Ostojić iz SNSD-a – 1.193 glasa, rekao je Srni predsjednik OIK-a Siniša Obradović.

On je istakao da je zajednički kandidat Saveza za promjene za načelnika ove opštine Milan Borovina /SDS/ dobio 986 glasova, dok je kandidat „Ujedinjene Srpske“ Siniša Novaković osvojio 110 glasova.

Na ovim izborima glasalo je 2.397 birača ili 72,77 odsto od ukupno upisanih u birački spisak.

UBJEDLJIVO VODI RANKO KARAPETROVIĆ

Prema podacima sa obrađenog 31 glasačkog mjesta, kandidat za načelnika opštine Laktaši Ranko Karapetrović iz SNSD-a osvojio je 7.236 glasova, a Predrag Smiljanić iz SDS-a 2.390 glasova, rekla je večeras Srni predsjednik Opštinske izborne komisije Gordana Jandić.

Na području opštine Laktaši glasanje je bilo organizovano na 50 biračkih mjesta i posredstvom dva mobilna tima.

Svoje biračko pravo iskoristilo je 60,38 odsto od ukupno 32.028 građana sa pravom glasa.

MAKSIMOVIĆ PROGLASIO POBJEDU U BIJELJINI

Kandidat koalicije „Bijeljina pobjeđuje“ za gradonačelnika Bijeljine Zlatko Maksimović proglasio je pobjedu na lokalnim izborima.
Maksimović je rekao da je na osnovu 98 odsto prebrojanih glasova osvojio 30.802 glasa, dok je njegov protivkandidat iz Saveza za promjene Mićo Mićić dobio 29.980 glasova.

„Razlika je 884 glasa u moju korist, tako da nije realno ni da glasovi iz inostranstva mogu promijeniti bilo šta“, naglasio je Maksimović.

Proglasivši svoju pobjedu na lokalnim izborima, Maksimović je rekao je Bijeljina pobijedila.

„Proglašavam pobjedu, proglašavam da je Bijeljina pobijedila“, rekao je Maksimović na konferenciji za novinare.

ĆOSIĆ PROGLASIO POBJEDU U  ISTOČNOM NOVOM SARAJEVU

Kandidat SNSD-a za načelnika opštine Istočno Novo Sarajevo LJubiša Ćosić proglasio je večeras pobjedu na izborima u ovoj lokalnoj zajednici.
„Zahvaljujem građanima koji su prepoznali ono što mi radimo i našu želju da se lokalna zajednica učini što uspješnijom. Poslije ovog ubjedljivog rezultata, imam obavezu da radim još više“, rekao je Ćosić.

On je ocijenio da su njegovi politički protivnici tokom cijele kampanje „igrali prljavo i nekorektno“, što je narod prepoznao i „vratio im kako su zaslužili“.

„Dobio sam podršku i nastavljamo dalje na isti način“, poručio je Ćosić.

Prema preliminarnim i nezvaničnim rezultatima, Ćosić je osvojio 67 odsto glasova, a kandidat SDS-a Slavko Tošović 27 odsto glasova birača.

SNSD PROGLASIO POBJEDU ZORANA STEVANOVIĆA

Prema podacima Izbornog štaba SNSD-a Zvornik na 44 obrađena biračka mjesta u izboru za gradonačelnika Zvornika vodi Zoran Stevanović  sa 9.900 glasova, Dragan Kojić  1.900, dok je Hadži Jovan Mitrović dobio oko 1.060 glasova.

Predsjednik GO SNSD-a Zvornik dr. Lazar Prodanović proglasio je pobjedu Zorana Stevanovića  u izboru za gradonačelnika Zvornika. Prema njegovim riječima nakon obrade podataka na ostalim biračkim mjestima  neće doći do bitnijih promjena u izboru za gradonačelnika, dok prve rezultate izbora za odbornike u Gradskoj skupštini očekuju  oko 23 časa.

ŠANTIĆ: GLASALO 1.723.140 BIRAČA ILI 53,88 ODSTO

U BiH je na lokalnim izborima ukupno glasalo 1.723.140 birača ili 53,88 odsto, saopštio je večeras predsjednik Centralne izborne komisije /CIK/ BiH Ahmet Šantić.
Prema njegovim riječima, u Federaciji BiH glasalo je 974.190 ili 50,61 odsto birača, u Repubici Srpskoj 707.711 birača, odnosno 59,49 odsto, a u Brčko distriktu 41.239 ili 49,15 odsto.

„Sva biračka mjesta, osim onih u Stocu zbog poznatih dešavanja, su zatvorena, s tim da su neka produžila svoj rad nakon 19.00 časova u zavisnosti od uslovnog kašnjenja nakon njihovog otvaranja“, rekao je Šantić na konferenciji za novinare.

Predsjednik CIK-a BiH istakao je da je navjeća izlaznost bila u Istočnom Mostaru 85 odsto, Trnovo FBiH 83,34 odsto, Istočni Stari Grad 83,2 odsto, Pale FBiH 82,34 odsto, Banovići 79,88 odsto, a slijede Istočni Drvar, Kainovik, Gacko, Rogatica.

Šantić je rekao da računa da je izlaznosti veća nego na izborima 2014. godine, ali da će tačni podaci biti poznati vrlo brzo.

izlaznost-izbori-2016BOSIĆ: LOŠI REZULTATI, MOGUĆA OSTAVKA RUKOVODSTVA!

Na pres konferenciji SDS-a, Mladen Bosić je izjavio da SZP bilježi loše rezultate na izborima i da će se u narednim danima analizirati zašto je to tako, te najavio moguće ostavke.

Posebno je pomenuo gradove Prnjavor i Gradiška gdje se prema nezvaničnim rezultatima bilježe veoma loši rezultati njihovih kanditata, pomenuti su i Teslić, Bijeljina i Doboj gdje se prema nezvaničnim rezultatima kandidati SZP u prednosti.

Zaključio je da SDS i SZP bilježe lošije rezultate nego na prethodnim izborima, i da će u narednim danima biti velikih promjena u SDS-u, moguća je čak i ostavka Mladena Bosića.

[mom_video type=“youtube“ id=“G6DCfZpm-5w“]

GRADIŠKA: ZORAN ADŽIĆ PROGLASIO IZBORNU POBJEDU

Kandidat SNSD-a za načelnika opštine Gradiška Zoran Adžić proglasio je večeras izbornu pobjedu u ovoj lokalnoj zajednici.

Adžić je rekao novinarima da, prema podacima Izbornog štaba SNSD-a u Gradišci, vodi sa više od 4.000 glasova razlike ispred kandidata Saveza za promjene Zorana Latinovića /SDS/.

On je naveo da je, prema tim podacima, prebrojan glasački materijal na više od 90 odsto biračkih mjesta.

Adžić je zahvalio svim građanima opštine za povjerenje koje su mu ukazali na izborima.

„Vrata opštine biće otvorena za sve građane i vratićemo poljuljano povjerenje u lokalnu vlast“, istakao je Adžić i poručio da će biti načelnik svih građana.

Osim SNSD-a Adžić je na ovim lokalnim izborima imao podršku DNS-a, SP, Partije ujedinjenih penzionera, Srpske napredne stranke i Narodne stranke „Radom za boljitak“.

Na izbore u Gradišci izašlo je 29.931 birač ili 54,68 odsto od ukupno 55.635 registrovanih birača.

BANJALUKA: RADOJIČIĆ I DALJE VODI

Na osnovu 69.957 prebrojanih glasova, kandidat koalicije SNSD-SP-DNS za gradonačelnika Banjaluke Igor Radojičić dobio 41.126 ili 58,79 odsto, a kandidat Saveza za promjene /NDP/ Dragan Čavić 28.831 ili 41,21 odsto, podaci su Gradskog izbornog štaba SNSD Banjaluka.

U blizini Gradskog izbornog štaba SNSD Banjaluka nekoliko automobila u koloni se zaustavilo, trubilo, a iz automobila putnici su uzvikivali – SNSD!

GACKO: MILAN RADMILOVIĆ OSTAJE NAČELNIK OPŠTINE

Milan Radmilović, kandidat SDS-a, pobijedio je na lokalanim izborima za načelnika ove opštine sa 3.101 glasom, prvi su preliminalni podaci Opštinske izborne komisije Gacko. Kandidat SNSD-a Maksim Skoko osvojio je 2.981 glas.

MIROSLAV KRALJEVIĆ UBJEDLJIVO VODI U VLASENICI

Kandidat SNSD-a Miroslav Kraljević ima veliku prednost u odnosu na svog protivkandidata i sigurni je pobjednik na izborima za načelnika opštine Vlasenica, izjavio je večaras predsjednik Opštinskog odbora SNSD-a Mladen Popović.
„Kandidat SNSD-a ubjedljivo je pobijedio na većini od ukupno 17 biračkih mjesta. Na dva je izgubio i to na jednom sa jednim glasom, a na drugom sa devet glasova“, rekao je Popović.

On kaže da SNSD očekuje da će Kraljević imati 1.400 glasova više u odnosu na svog protivkandidata.

Popović je dodao da još nisu prebrojani glasovi na četiri biračka mjesta.

KANDIDAT SP-a NOVI NAČELNIK OPŠTINE ŠEKOVIĆI

Zajednički kandidat SNSD-a, DNS-a i SP-a Momir Ristić, prema nezvaničnim rezultatima, pobjednik je današnjih izbora za načelnika opštine Šekovići, rekla je Srni član Opštinske izborne komisije LJiljana Bašić.
Bašićeva je navela da je Ristić osvojio 2.200 glasova, a njegov protivkandidat iz Saveza za promjene Dragan Galić 1.994 glasa.
Ristić je predsjednik Opštinskog odbora SNSD-a Šekovići i već je u jednom mandatu bio na čelu te opštine.

Na 18 birališta u opštini Šekovići danas je izašlo 4.518 birača, što je 73 odsto od ukupnog broja upisanih u biračke spiskove.

NAČELNIK OPŠTINE OSMACI LJUBO PETROVIĆ IZ SZP-a

Prema preliminarnim podacima Opštinske izborne komisije /OIK/ Osmaci, kandidat Saveza za promjene LJubo Petrović /SDS/ dobio je 1.246 glasova, a kandidat koalicije SNSD-DNS-SP Zoran Nikolić 1.128 glasova.
Na birališta je izašlo 2.527 građana ili 69 odsto.

U ovoj opštini ukupno ima 3.623 registrovanih birača.

MILA PETKOVIĆ NAČELNIK NOVOG GORAŽDA

Kandidat SNSD-a za načelnika opštine Novo Goražde Mila Petković proglasila je pobjedu u ovoj opštini.
U Opštinskom odboru SNSD-a u Novom Goraždu rečeno je Srni da je Petkovićeva osvojila 541 glas.
Kandidat SDS-a Tomislav Čarapić dobio je 376 glasova.

OIK: MILEVA KOMLENOVIĆ DOBILA NAJVEĆU PODRŠKU

Kandidat SNSD-a za načelnika opštine Kalinovik Mileva Komlenović osvojila je 901 glas ili 62 odsto, a kandidat Saveza za promjene Slobodan Đorem /SDS/ 473 ili 32 odsto, prvi su nezvanični podaci saopšteni Srni iz Opštinske izborne komisije. Nevažeća su bila 72 listića ili oko šest odsto.

Na ovim lokalnim izborima glasalo je 1.446 ili 77,33 odsto registrovanih glasača.

POBIJEDIO KANDIDAT SNSD-a MOMIR LAZAREVIĆ

MILIĆI – Kandidat SNSD-a Momir Lazarević pobjednik je današnjih izbora za načelnika opštine Milići, saopšteno je u Izbornom štabu SNSD-a.

Prema rezultatima koje je prikupio Izborni štab SNSD-a, Lazarević je osvojio 2.898 glasova, odnosno 873 više od kandidata Saveza za promjene Branka Stjepanovića.

Potpredsjednik SNSD-a Radovan Višković zahvalio je biračima u Milićima koji su danas izašli na izbore.

„Izbori su protekli u fer atmosferi. Zahvaljujem i političkim protivnicima koji su tome doprinijeli. Pobjeda SNSD-a je očekivana“, rekao je Višković Srni.

Na lokalne izbore u Milićima na birališta je izašlo 5.476 građana ili 68,8 odsto od ukupnog broja upisanih u birački spisak.

RADOJIČIĆ U PREDNOSTI

Prema 14 odsto obrađenih glasova u Banjaluci, kandidat koalicije SNSD-DNS-SP za gradonačelnika Banjaluke Igor Radojičić dobio je 7.687 glasova, odnosno 54,58 odsto, a njegov protivkandidat iz Saveza za promjene Dragan Čavić 5.913 glasova, odnosno 41,98 odsto, saopšteno je na prvoj konferenciji za novinare u Izbornom štabu kandidata Saveza za promjene.

Šef štaba Vojin Mijatović rekao je da je kandidat stranke SPAS Slavko Župljanin osvojio 287 glasova, odnosno 2,04 odsto, a Duško Tadić 217, odnosno 1,54 odsto.

„Riječ je o 14 odsto biračkih mjesta, uglavnom iz gradskog područja“, rekao je Mijatović.

Obraćanje Čavića očekuje se oko 22.00 časa.

VODI GORAN BOROJEVIĆ

Nezavisni kandidat Goran Borojević je u vođstvu za načelnika opštine Kneževo prema preliminarnim, nepotpunim rezultatima Opštinske izborne komisije /OIK/.
Predsjednik OIK-a Budo Dukić rekao je Srni da je prema preliminarnim nepotpunim rezultatima na drugom mjestu kandidat SP-a Dragoljub Borojević, a na trećem mjestu je Milan Komljenović, kandidat SzP-a.
U Kneževu su u birački spisak upisana 9.552 glasača.

ĐUREVIĆ PROGLASIO POBJEDU U VIŠEGRADU

Kandidat za načelnika opštine Višegrad Mladen Đurević /SNSD/ proglasio je pobjedu u trci za načelnika ove opštine.
Đurević je zahvalio svim biračima na ukazanom povjerenju i istakao da ova opština, nakon ubjedljive pobjede, mora da ide naprijed.
Mladen Đurević je svog protivkandidata pobijedio sa više od 1.000 glasova razlike.
Kandidata SNSD-a podržali su koalicioni partneri DNS, SP, SNS, SRS.

MILJAN ALEKSIĆ OSTAJE NAČELNIK BILEĆE

Prema preliminarnim podacima iz Izbornog štaba SNSD-a Bileća, kandidat ove stranke za načelnika opštine Miljan Aleksić pobijedio je na lokalnim izborima.
Aleksićev protivkandidat je kandidat Saveza za promjene Milorad Vojnović /SDS/.
U Bileći je na izbore izašlo 7.663 ili 76,18 odsto građana.

BOŠKO JUGOVIĆ PROGLASIO POBJEDU NA PALAMA

Kandidat Koalicije „Složno za Pale“ za načelnika opštine Pale Boško Jugović proglasio je pobjedu na lokalnim izborima, rečeno je Srni u Opštinskom štabu SNSD-a Pale.
Prema prvim nezvaničnim informacijama, Jugović ima 1.700 glasova više od svog pritvkandidata Miodraga Kovačevića iz Saveza za promjene.

OIK: SDS DOBIO MJESTO NAČELNIKA U ISTOČNOM MOSTARU

Kandidat Srpske demokratske stranke Božo Sjeran pobijedio je u trci za načelnika opštine Istočni Mostar, rekla je Srni predsjednik Opštinske izborne komisije Istočni Mostar Nada Medan. Sjeran je na ovim lokalnim izborima dobio 78 glasova. Kandidat SNSD-a Gordan Račić osvojio je 56 glasova.

LUKA PETROVIĆ VODI SA 1.000 GLASOVA PREDNOSTI

Kandidat koalicije SNSD-DNS-SP za gradonačelnika Trebinje Luka Petrović, prema preliminarnim podacima iz Izbornog štaba SNSD-a na osnovu 50 odsto prebrojanih biračkih mjesta, vodi sa 1.000 glasova više u odnosu na protivkandidata.

Petrovićev protivkandidat je Slavko Vučurević iz Saveza za promjene, koji je u protekle četiri godine obavljao dužnost gradonačelnika Trebinja.
U Trebinju je na lokalne izbore izašlo 19.630 građana od ukupno 30.2015 registrovanih birača.

RADOJIČIĆ U VOĐSTVU

Na oko 30 biračkih mjesta u Banjaluci u prednosti je kandidat SNSD-DNS-SP za gradonačelnika Banjaluke Igor Radojičić, nezvanično saznaje Srna. Dolazak Radojičića u Izborni štab Gradskog odbora SNSD-a očekuje se oko 21.00 čas, a prvo obraćanje oko 22.00.

SNSD PO PRVI PUT DOBIO NAČELNIKA U NEVESINJU

Milenko Avdalović iz SNSD-a novi je načelnik opštine Nevesinje, rečeno je Srni u Opštinskom odboru SNSD-a.

Prema prvim nezvaničnim informacijama, Avdalović ima oko 700 glasova više od kandidata SDS-a za načelnika opštine Momčila Šiljegovića. SDS drži vlast u Nevesinju proteklih dvadeset godina.

GLASALO 58 ODSTO BIRAČA U ZVORNIKU

Na lokalnim izborima u Zvorniku glasalo je 29.426 građana ili 58 odsto od ukupno 50.269 registrovanih birača.

„Glasanje je proteklo bez probelma, a sva biračka mjesta zatvorena su u 19.00 časova“, rekao je Srni predsjednik Gradske izborne komisije Mustafa Arifović.

Kandidati za načelnike opštine su Zoran Stevanović ispred koalicije SNSD-SP-DNS, Dragan Kojić /SDS/ ispred Saveza za promjene, ispred Srpske napredne stranke Hadži Jovan Mitrović i Miladin Jović, nezavisni kandidat.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se