8.1 C
Zvornik
19. март 2024.

Ako imate ovaj telefon isključite ga odmah!

Južnokorejska kompanija Samsung Electronics zaustavila je prodaju svog pametnog telefona Galaxy Note 7 i pozvala korisnike da ugase uređaje dok se ne istraže novi slučajevi samozapaljenja i na zamjenjenim telefonima.

Vodeći američki i australijski mobilni operateri u ponedjeljak su prekinuli prodaju i zamjenu Galaxy Note 7, dok su avio prevoznici ponovili da zabranjuju putnicima korišćenje tih uređaja, nakon što je prošle nedelje evakuisan avion u SAD-u jer se rezervni model Note 7 počeo dimiti.

 Najveći svjetski proizvođač pametnih telefona saopštio je u ponedeljak kako je zatražio od svih globalnih operatera da prekinu prodaju uređaja Note 7 i zamjenu originalnih uređaja rezervnim, dok se ne istraži taj problem.

„Korisnici s originalnim ili zamjenjenim uređajem Galaxy Note 7 trebalo bi da ga isključe i prestanu da ga koriste“, saopštio je Samsung.

Američka komisija za sigurnost potrošačkih proizvoda (CPSC) poručila je da je Samsungova odluka o prekidu prodaje i zamjene Note 7 dobra.

„Dok traje naša istraga o izvještajima o pregrijavanjima i zapaljenjima telefona, korisnici bi trebalo da ugase uređaje i prestanu da ih koriste. To je najsigurnije riješenje“, poručio je čelnik CPSC-a.

Korejska agencija za tehnologiju i standarde takođe je poručila korisnicima da bi trebalo da prestanu da koriste Note 7 i istakla da će sarađivati sa Samsungom u riješavanju problema.

Analitičari kažu da Samsungov prekid prodaje Note 7 predstavlja daljnje produbljenje krize, a u utorak ujutro cijena dionice tog tehnološkog diva potonula je 5 posto.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se