12 C
Zvornik
20. април 2024.

Uvijek postoji mogućnost za terorističke akte u BiH

BANJALUKA – Ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Dragan Lukač izjavio je da u BiH, s obzirom na ranije terorističke akte, uvijek postoji mogućnost da se desi slično.

Lukač je naglasio da su jedinice MUP-a Srpske obučene za borbu protiv terorizma, kao i da se svakodnevno radi na njihovom usavršavanju.

Nakon što je otvorio kurs „Prevencija i suzbijanje terorizma, nasilnog ekstremizma i radikalizma“ u Banjaluci, Lukač je rekao da se ovaj i slični kursevi organizju radi prevencije i sprečavanja budućih terorističkih akata.

„I vježba `Drina 2016` je bila u cilju obučavanja za borbu protiv terorizma i budućih takvih akata koji bi mogli da se dese u BiH“, rekao je Lukač novinarima.

On je podsjetio da MUP Srpske ima potpisane ugovore o zajedničkim vježbama sa drugim policijskim agencijama na nivou jugoistočne Evrope.

Cilj kursa „Prevencija i suzbijanje terorizma, nasilnog ekstremizma i radikalizma“ je upoznavanje polaznika o aspektima sprečavanja i suzbijanja terorizma, nasilnog ekstremizma i radikalizma, kao i primjenom savremenih obavještajno-bezbjednosnih metoda i sredstava.

Kurs organizuje Uprava MUP-a Republike Srpske za policijsko obrazovanje.

SRNA

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se