4.4 C
Zvornik
17. април 2024.

U Srebrenici registrovano 13.763 birača, u Bratuncu 18.582

SREBRENICA/BRATUNAC – U opštini Srebrenica pravo glasa na predstojećim lokalnim izborima imaju 13.763 birača, rekao je Srni predsjednik Opštinske izborne komisije /OIK/ Srebrenica Nermin Alivuković.

Od ovog broja birača, 10.122 mogu da glasaju na redovnim biračkim mjestima, 1.703 u odsustvu, 340 lično, dva u diplomatskim predstavništvima BiH, te putem pošte 1.596 birača.

Alivuković je potvrdio da su birački spiskovi sređeni.

On kaže da sutra treba da bude donesena odluka o imenovanju 27 biračkih odbora za područje ove opštine, čiji će predsjednici i članovi imati odvojenu obuku od 3. do 25. septembra.

Za načelnika srebreničke opštine kandiduju se Mladen Grujičić kao zajednički kandidat svih srpskih stranaka u ovoj opštini, aktuelni načelnik opštine Ćamil Duraković kao kandidat bošnjačkih partija i Desnica Radivojević kao nezavisni kandidat.

Za sastav Skupštine opštine od 21 odbornika ovjerene su kandidatske liste 16 političkih subjekata.

U opštini Bratunac registrovana su 18.582 birača, od kojih je 15.448 prijavljeno za glasanje na redovnim biračkim mjestima, rekao je predsjednik OIK-a Mitar Tešić.

„Za glasanje u odsustvu registrovano je 866 birača, za lični dolazak na glasanje u Bratunac prijavilo se 249 birača iz Federacije BiH, osam će glasati u diplomatsko-konzularnim predstavništvima BiH u inostranstvu i za glasanje putem pošte opredijelilo se 2.011 birača“, precizirao je Tešić.

On kaže da su imenovani birački odbori za 31 biračko mjesto u ovoj opštini od kojih su dva birališta zbog velikog broja glasača podijeljena na „A“ i „B“ biračko mjesto i obavljaju se pripreme za odvojenu obuku predsjednika i članova biračkih opdbora.

Za 25 odborničkih mjesta u bratunačkoj Skupštini opštine kandidatske liste dostavilo je 18 političkih subjekata.

Za načelnika opštine Bratunac, osim aktuelnog načelnika Nedeljka Mlađenovića kandidata Saveza za promjene, kandidovali su se i Drago Radović iz DNS-a, Petko Rankić iz SNS-a, Salih Dubičić iz Saveza SDA-SBB i Muhamed Suljić iz SDP-a BiH.

SRNA

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se