20.4 C
Zvornik
28. март 2024.

Tragedija u Mirkovcu kod Kozarske Dubice: Otimali se za volan traktor pa zgazili komšiju

KOZARSKA DUBICA – Radenko Medić (56) iz sela Mirkovac kod Kozarske Dubice poginuo je kada ga je pregazio traktor na kojem su se za volan otimale njegove komšije Zdravko Paraš (60) i Nebojša Pejaković (38).

Nesreća se desila u srijedu oko 21.30 časova. Nesrećni Medić zadobio je teške povrede od kojih je preminuo u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske u Banjaluci. Glas Srpske, nezvanično saznaje da mu je preko stomaka prešao zadnji točak traktora.

Paraš i Pejaković su se navodno posvađali oko nabavke i prevoza ogrevnog drveta.

Iz prijedorskog Centra javne bezbjednosti, navodeći inicijale, saopšteno je da su prije nesreće Medić, Paraš i Pejaković sjedili zajedno ispred kuće R. K. u Mirkovcu i pili.

– U jednom trenutku Paraš i Pejaković su se posvađali. Nastradali Medić sjedio je ispred parkiranog traktora na stolici. Nakon nekog vremena  Parašu je dojadila prepirka, pa se popeo na traktor u namjeri da ide kući. Za njim se popeo i Pejaković i počeo da otima volan iz Paraševih ruku. Tokom naguravanja između njih dvojice traktor je krenuo, oborio Medića sa stolice i pregazio ga – navodi se u policijskom izvještaju.

Iz CJB Prijedor je saopšteno da je ovaj slučaj za sada okarakterisan kao izazivanje opšte opasnosti sa smrtnom posljedicom.

– Po nalogu dežurnog tužioca Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka pokrenuta je istraga u cilju utvrđivanja svih okolnosti nesreće i uzroka smrti stradalog – rekli su u CJB Prijedor.

Mještani

Mještani Mirkovca su u šoku zbog nesreće koja je zadesila  porodicu Medić.

– Medići su fini i čestiti ljudi. Paraš i Pejaković koliko znam nisu skloni sukobima. Vjerovatno je svemu doprinio i alkohol jer su navodno prije tragedije pili zajedno – kazao je jedan mještanin Mirkovca ne želeći da mu pominjemo ime.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se