18.4 C
Zvornik
28. март 2024.

Srpska ne da imovinu u Han Pijesku

BANJALUKA – Republika Srpska uložiće ove sedmice zahtjev za reviziju drugostepene presude Apelacionog vijeća Suda BiH, prema kojoj kasarna u Han Pijesku treba biti uknjižena kao imovina BiH, piše Glas Srpske.

U pravnom timu RS koji treba da uloži žalbu kažu da će borba protiv tog pravnog presedana biti nastavljena, jer je nemoguće knjižiti imovinu Srpske prije nego što bude donesen zakon koji reguliše knjiženje imovine na entitete i BiH.

– Predstavnici RS su u kontaktu sa Pravobranilaštvom BiH. Ne bi trebalo tražiti izvršenje te odluke, jer se o raspodjeli imovine može govoriti tek kad bude donesen zakon na nivou BiH i kad o tome bude postignut dogovor – kaže naš sagovornik iz pravnog tima RS.

Prema tom zakonu, imovina koja se nalazi na teritoriji RS pripadala bi Srpskoj, dok bi imovina na teritoriji Federacije BiH pripadala tom entitetu u BiH.

Svi visokopozicionirani zvaničnici u Srpskoj konstatovali su da je odluka Apelacionog odjeljenja Suda BiH o imovini u Han Pijesku donesena pod velikim pritiskom, te da predstavlja silovanje pravde.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se