-0.6 C
Zvornik
20. април 2024.

Ponos američke mornarice ponovo pokvaren (video)

Svega dva dana nakon što je američka mornarica objavila da je došlo do trećeg kvara na super-vrijednim borbenim brodovima najnovije generacije, dogodio se i četvrti.

Razarač “USS Coronado” bio je na putu ka svojoj bazi Perl Harbor na Havajima kada je pretrpio “značajan inženjerski kvar”, kako je navedeno u saopštenju Američke mornarice. Rečeno je da će se više detalja znati kada bude izvršena detaljna inspekcija po povratku broda u luku.

Američka mornarica je u ponedeljak saopštila da je do kvara došlo i na drugom razaraču “USS Freedom”, kome je oštećen motor nakon što je morska voda prodrla u sistem u kom se nalazi ulje i tako izazvala rđu u dizel motoru.

Ovi incidenti znače da je za sada četiri od šest ratnih brodova koji su najavljeni kao “ponos američke mornarice” doživjelo ozbiljne i neobjašnjive mehaničke kvarove u poslednjih devet mjeseci.

Nedavno je i “USS Gerald Ford”, najskuplji primjerak američke “flote budućnosti”, doživio veliki kvar u sistemu naoružanja. Kako za sada stvari stoje, uprkos tome što Pentagon troši sve više milijardi, brodovi se sve više kvare.

[mom_video type=“youtube“ id=“d4A2buCStGo“]

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se