5.4 C
Zvornik
19. април 2024.

Politički predstavnici Srpske i Srbije o zaštiti Dejtonskih ovlaštenja Srpske

Predsjednik Srbije Tomislav Nikolić i premijer Aleksandar Vučić sastaće se danas u Beogradu sa predsjednikom Republike Srpske Miloradom Dodikom i premijerkom Željkom Cvijanović, članom Predsjedništva BiH iz Srpske Mladenom Ivanićem i predsjednikom SDS-a Mladenom Bosićem.

Tema sastanka, u zgradi sekretarijata predsjednika Srbije, biće referendum o Danu Republike Srpske i poziv PIK-a vlastima u Srpskoj da referendum ne bude održan.

Predsjednik Dodik izjavio je juče da nisu realna očekivanja da će se, poslije sastanka na Andrićevom vijencu, referendum otkazati iz tehničkih ili političkih razloga.

Istakao je da je 9. januar Dan državnosti Srpske, jer je Republika Srpska država, a BiH nije ništa.

„Ne činimo ništa što bi moglo ugroziti mir. Poziv na referendum nije antidejtonska i antiustavna aktivnost. Nikakve priče o secesiji nema“, rekao je Dodik.

Mišljenje PIK-a u suštini odražava političku podršku kriminalu, koji su, kaže, činili visoki predstavnici, od prvog dana do danas.

On je istakao da je će na sastanku u Beogradu na dnevnom redu biti i Aneks 10 Dejtonskog sporazuma.

Sastanak će biti održan u zgradi Generalnog sekretarijata predsjednika Srbije na Andrićevom vencu sa početkom u 14.30 časova.

Nije saopšteno da li će se i kada učesnici sastanka obratiti medijima, javlja RTRS.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se