10.9 C
Zvornik
18. април 2024.

Počela regulacija dijela korita rijeke Sapne

ZVORNIK – Danas su u zvorničkoj mjesnoj zajednici Cer počeli radovi na regulaciji dijela korita rijeke Sapne čija je vrijednosti 700.000 KM. Radovi se finansiraju iz Fonda solidarnosti Republike Srpske, a realizator je Javna ustanova „Vode Srpske“.

– Na području grada Zvornik „Vode Srpske“ realizuju tri mjere koje se finansiraju sredstvima iz Fonda solidarnosti. Jednu smo završili, to je uređenje dijela korita rijeke Zlatice za šta je izdvojeno oko 190.000 KM, druga je ova koja je počela danas gdje će se u dužini od 800 metara izvršiti regulacija korita rijeke Sapna i treća mjera je uređenje korita rijeke Hoče što očekujemo da će početi, takođe veoma brzo i za šta će biti izdvojeno oko 100.000 KM – rekao je direktor „Voda Srpske“, Milan Kikić.

Kikić je napomenuo da radovi na regulaciji dijela korita rijeke Sapne podrazumijevaju čišćenje korita, izgradnju stabilizacionih greda i izradu obaloutvrde.

Gradonačelnik Zvornika, Zoran Stevanović, koji je prisustvovao početku radova, istakao je da je ovo još jedan doprinos zaštiti stanovništva od poplava na teritoriji grada Zvornik.

– Zahvaljujemo se Fondu solidarnosti i „Vodama Srpske“ za usmjeren dio sredstava za realizaciju ovog projekta. Pored ovoga, takođe je bitna i regulacija dijela korita riječe Hoče. To je, praktično, nastavak radova koje je lokalna zajednica sama izvodila prije dvije godine i pokazalo se nedavno, kada je bio visok vodostaj Hoče, da je to što smo tada uradili spasilo dvadesetak kuća koje je tu Hoča ranije redovno plavila – rekao je Stevanović.

On je izrazio očekivanje da će nakon završetka danas započetih radova, uslijediti i nasatavak na regulaciji korita Sapne, sve do mjesne zajednice Petkovci

Izvođač radova na regulaciji dijela korita rijeke Sapne je preduzeće „Keso promet“, a rok za završetak 180 dana.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se