15.4 C
Zvornik
20. април 2024.

Obračun kriminalaca u Ši Selu kod Tuzle: Rođaka pištoljem izrešetao po nogama

TUZLA – Ilijas Osmanović Roki (27) iz Tuzle uhapšen je zbog sumnje da je sa više hitaca iz pištolja teško ranio Žana Teodorovića (38) u Ši Selu u Tuzli.

Obračun između Osmanovića i Teodorovića dogodio se u nedjelju oko 19.25 časova na platou između dvije buvlje pijace na Stupinama.

Kako saznajemo, pomenuta lica odranije su poznata policijskim organima u Tuzli i imaju podeblje dosijee zbog izvršenja različitih krivičnih djela. Sumnja se da je upravo ovo bio obračun unutar kriminalnog miljea u ovom gradu. Osmanović i Teodorović navodno su i u rodbinskim vezama.

Prema nezvaničnim informacijama, Osmanović je nakon pucnjave pobjegao sa lica mjesta, dok je Teodorović sa teškim povredama nogu prevezen u tuzlansku bolnicu.

Policija je poslije dva časa opsežne potrage uhapsila Osmanovića i kod njega pronašla oružje za koje se sumnja da je korišćeno u ranjavanju Teodorovića. Kako saznajemo, pištolj je manjeg kalibra.

Kako su juče rekli u Univerzitetskom kliničkom centru Tuzla, pacijent Ž. T. dovezen je sa teškim povredama obje natkoljenice.

– Njegovo zdravstveno stanje je stabilno i nije životno ugrožen. Nakon ukazane ljekarske pomoći pacijent je smješten na Kliniku za ortopediju – kazali su u ovoj zdravstvenoj ustanovi.

Osmanović je juče saslušavan u policiji, a do zaključenja ovog broja „Glasa Srpske“ kriminalistička obrada nije bila završena zbog čega još nije ni utvrđen razlog za obračun kao ni kvalifikacija krivičnog djela.

Koliko su oružani obračuni u Tuzli postali česti, govori podatak da je prije mjesec i po u naselju Mosnik sa dva hica iz pištolja ranjen E. I. iz Zvornika. Njega je tada nakon kraće svađe u vrat ranio A. M. iz Tuzle. Prije nekoliko godina ispred Doma mladih iz automatske puške i pištolja teško je ranjen Ivica K. koji je tu bio kao radnik obezbjeđenja.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se