12 C
Zvornik
19. април 2024.

Novak dobio dva seta, Conga predao četvrtfinale

Novak Đoković plasirao se u polufinale US opena, nastavio da „uništava karijeru“ Žo-Vilfridu Congi i po ko zna koji put razočarao Matsa Vilandera.

Đoković je prošao među četiri najbolja na posljednjem Grend slemu, pošto mu je Francuz predao pri vođstvu 2-0 u setovima – 6:3, 6:2.

Ovo je treća predaja Novakovih protivnika u Njujorku – prvo je prošao bez borbe protiv Jiržija Veselog, onda mu je Mihail južni predao treće kolo u prvom kolu, prije nego što je Conga izdržao dva seta.

Momak iz Le Mana je jednom prilikom rekao da mu je Đoković uništio karijeru, sa istim scenarijom nastavilo se i u ovom susretu, poslije čega su došli problemi sa povredom ljevog kolena. Brojni komentatori koji su prenosili ovaj meč bili su hrabri u izjavama i isticali kako im se ne čini da je u prva dva seta izgledao kao da vuče povredu.

Međutim, do tog trenutka Srbin je igrao fantastično – izuzetno se kretao, dobio nekoliko nevjerovatnih poena i bio na pragu ubjedljive pobjede.

Jedini znak nervoze imao je sredinom prvog seta kada je dozvolio ribrejk, ali je odmah oduzeo servis protivniku i od tada je meč bio jednosmjerna ulica.

Tome svjedoči i statistika, pošto je izgubio samo pet gemova, uprkos lošem procentu prvog servisa (58%), ali je zabilježio sedam vinera više (18:11) i čak 24 neiznuđene greške manje od Conge (12:36).

Nije bilo znakova povreda ručnog zgloba i lakta, ali jeste novog demantija izjava Matsa Vilandera, koji je u najavi susreta istakao da je Conga bliži trijumfu. Poneki navijači zviždali su prilikom izlaska 11. igrača na ATP listi sa stadiona ‘Artur Eš’, dok je Đoković mogao da počne da slavi 10. uzastopno finale na terenima Flašing Medouza, što je najduži niz nekog igrača na Grend slemovima.

Novak će u borbi za finale igrati protiv Gaela Monfisa koji je deklasirao sunarodnika Luku Puja.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se