5.9 C
Zvornik
19. март 2024.

Nikolić: Srbija ne zvecka oružjem na Balkanu dok drugi provociraju

BEOGRAD – Predsjednik Srbije Tomislav Nikolić rekao je da Srbija na Balkanu ne zvecka oružjem, već da neko drugi neprestano provocira.

Povodom nedavne izjave generala NATO-a Petra Pavela da Balkanu prijeti novi sukob zbog ruskog uticaja, Nikolić je istakao da Srbiju niko ne može da uvuče u nešto ako ona to ne želi.

Nikolić je rekao da bi predstavnik Srbije u NATO trebalo da pita na šta je konkretno general Pavel mislio.

„Ne razumem na koju državu je mislio kada je rekao da će u njoj da prevlada ruski uticaj i da će ona biti opasna koliko je opasan i terorizam. Ne znam kome se žuri da zvecka oružjem u vrijeme kada je čovečanstvo suočeno s mnogo većim izazovima?“, pita Nikolić.

On je istakao da Srbija ne pripada nijednom vojnom savezu i da je zato moćnija, jer ne zavisi ni od koga.

„Nije Pavel ni prvi general koji će zveckati oružjem ni poslednji. Bitno je samo da mi očuvamo svoj koncept i da se ne mešamo ni u čiji sukob“, rekao je Nikolić.

Predsjednik Srbije pita kome je Srbija prijetnja, kao i kako NATO nije sramota.

„Što prvo ne počiste svoje dvorište? Što nisu u Splitu rekli Hrvatima šta treba da rade? Što su se obrušili na druge koji nisu u NATO? Ko na Balkanu zvecka oružjem? Srbija? Ne! Neko drugi neprestano provocira“, rekao je Nikolić.

Kako su prenijeli hrvatski mediji, češki general Pavel izjavio je na samitu NATO u Splitu da je Balkan potencijalni izvor sukoba i da mu prijeti i islamski terorizam i ruski uticaj.

SRNA

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se