10.9 C
Zvornik
23. април 2024.

Mijanović: Tražićemo opoziv Ramiza Salkića

ZVORNIK – Predsjednik Gradske organizacije ratnih vojnih invalida /RVI/ Zvornik Dragislav Mijanović najavio je danas da će boračka populacija, putem svojih nevladinih udruženja, pokrenuti inicijativu za opoziv potpredsjednika Republike Srpske Ramiza Salkića zbog toga što u poslednjih nekoliko mjeseci svojim djelovanjem i izjavama podriva Ustav Republike Srpske.

Mijanović je na konferenciji za novinare rekao da je sastanak „takozvanih veterana BiH iz proteklog rata sa funkcionerom SDA Ramizom Salkićem u Banjaluci još jedna njegova podvala, u nizu prevara iz sarajevske kuhinje“.

Mijanović je rekao da veterani Federacije BiH nemaju šta da traže u Republici Srpskoj po pitanju privilegija za boračka pitanja.

„Juče se pokazala tačnom narodna rečenica da se zločinac uvijek vraća na mjesto zločina. Ti isti veterani koji su ubijali srpski narod i vršili nad njim zločine nakon 24 godine pojavili su se u Republici Srpskoj“, rekao je Mijanović i dodao da bošnjački veterani, poučeni kuknjavom i plačem svih ratnih godina i dalje nastavljaju sa žalopojkama prema međunarodnoj zajednici koja je napokon shvatila njihove namjere i više se na to ne obazire.

Prema Mijanovićevim riječima, to se vidjelo i na sastanku zemalja članica PIK-a u vezi sa odlukom koju su donijeli povodom referenduma o Danu Republike Srpske.

Mijanović je rekao da je neophodno podsjetiti bošnjačke veterane na zločine tzv Armije BiH koje je vršila nad srpskim narodom u Dobrovoljačkoj ulici u Sarajevu, Tuzlanskoj koloni, Dolini Neretve, Gornjem i Donjem Podrinju, Čemernu, Središnjoj Bosni i zapadnim dijelovima BiH, odnosno Bihaćkom džepu.

„Isil, koji i danas ratuje u Siriji, pomogao je muslimanske ekstremiste u proteklom ratu, gdje su izvršili zločine nad Srbima na Ozrenskom ratištu i Smolući odsjecanjem glava boracima Vojske Republike Srpske“, rekao je Mijanović.

On je naglasio da su bošnjački ekstremisti vršili zločine „ubijajući svoj narod u sarajevskoj Ulici Vase Miskina, na Markalama 1. i 2, na igralištu u sarajevskom naselju Dobrinja, na Tuzlanskoj kapiji“, podsjetivši da su svi ovi događaji slični teroristikim napadima koji se danas dešavaju u svijetu.

On je naglasio da Gradska organizacija RVI Zvornik, sa ostalim organizacijama prositeklim iz prošlog rata, podržava održavanje referenduma o Danu Republike Srpske i strogo osuđuje „muslimansko-varvarsko ponašanje prema novinarima Republike Srpske“.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se