20.4 C
Zvornik
28. март 2024.

Izetbegović se krije iza zvaničnika RS

SARAJEVO – Predstavnici političkih partija u RS ocijenili su juče da je predsjedavajući Predsjedništva BiH i lider SDA Bakir Izetbegović, a ne zvaničnici RS digao tenzije u BiH i da sada bježi od odgovornosti.

Izetbegović je izjavio da je bila potrebna velika tenzija zbog referenduma o Danu Republike kako bismo shvatili ozbiljnost puta kojim se krećemo i da je za konflikte i probleme dovoljan jedan čovjek koji već osmu godinu pravi opstrukcije i probleme u BiH i kojeg treba zaustaviti, aludirajući na predsjednika RS Milorada Dodika.

Funkcioner SNSD-a Lazar Prodanović rekao je da je Izetbegović potezima koje je vukao pokazao odnos Bošnjaka prema druga dva konstitutivna naroda.

– On je digao tenzije i tražio ukidanje Dana RS. Cijelu stvar pokušava okrenuti u pogrešnom smjeru. Mi samo tražimo da se građani RS izjasne na referendumu o 9. januaru kao Danu RS, da se poštuje Dejtonski sporazum i ono što nam po tom sporazumu pripada – rekao je Prodanović.

Funkcioner NDP-a Momčilo Novaković kaže da je Izetbegović zaboravio da je upravo on izazvao tenzije.

– Sada očito bježi od odgovornosti – rekao je Novaković.

Izetbegović je rekao i da će prihvatiti odluku Ustavnog suda BiH ili eventualno OHR-a u vezi sa održavanjem referenduma i da su mu ambasadori SAD, Velike Britanije, Italije i Francuske garantovali da nema ni govora o tome da može doći do referenduma o podjeli BiH.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se