18.4 C
Zvornik
28. март 2024.

Izaći na referendum 25. septembra

BANJALUKA – Predsjedništvo Boračke organizacije Republike Srpske /BORS/ pozvalo je sve svoje članove, demobilisane borce, nekadašnje pripadnike Vojske Republike Srpske i MUP-a Republike Srpske, porodice poginulih boraca i ratne vojne invalide da izađu na referendum o Danu Republike Srpske 25. septembra.

„Izađimo na referendum i ovaj put olovkom i glasačkim listićem odbranimo pravo srpskog naroda na ravnopravnost i pravo da slavi svoje praznike“, ističe se u saopštenju BORS-a.

Predsjedništvo BORS-a poziva sve opštinske i gradske odbore BORS-a da se aktivno uključe u pripremu i sprovođenje referenduma i da „svi zajedno shvatimo da je izlazak na referendum ne samo građanska, već i patriotska dužnost i obaveza“.

Predsjedništvo BORS-a daje punu podršku odluci Narodne skupštine Republike Srpske o raspisivanju referenduma o Danu Republike Srpske 25. septembra.

U saopštenju se podsjeća da je Narodna skupština Republike Srpske na sjednici održanoj 15. jula donijela odluku o raspisivanju referenduma o Danu Republike Srpske sa ciljem da se građani Srpske izjasne da li podržavaju da se 9. januar slavi kao Dan Republike.

SRNA

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se