4.3 C
Zvornik
19. април 2024.

I ove godine Gradska uprava finansira rad pripremnih odjeljenja

ZVORNIK – Dječiji vrtić i Grad Zvornik u saradnji sa osnovim školama nastavljaju sa realizacijom projekta „Vrtić u našem mjestu“ u okviru koga će Gradska uprava u potpunosti finansirati rad 10 grupa.

Direktor vrtića, Vukomir Stanković, rekao je da će od ovog broja dvije ili tri grupe biti u gradu, a ostale će biti po mjesnim zajednicama.

– Projekat će startovati 1. oktobra i trajaće do 31. maja, a finansiraće ga Gradska uprava, zahvaljujući čemu će za roditelje i njihovu djecu boravak u odjeljenjima biti potpuno besplatan. Rad odjeljenja biće prekinut u januaru naredne godine, zbog školskog raspusta, i ponovo će početi 1. februara – rekao je Stanković.

On je saopštio i da danas počinje kampanja animiranja roditelja za prijavljivanje djece rođene 2011. godine, dodavši da to mogu učiniti putem telefona čiji su brojevi 056/210-552 i 056/490-350.

– Tačan broj djece i koje su to mjesne zajednice znaće se nakon što se roditelji prijave. Mi smo do sada imali dosta djece u Branjevu, Roćeviću, Ceru, Križevićima, Ulicama, Karakaju. Zapravo, tamo gdje budemo imali više od desetoro djece, pripremna odjeljenja će biti otvorena. Inače, ovo je treći put kako sa Gradskom upravom realizujemo ovaj projekat kojim je do sada ukupno obuhvaćeno preko 600 djece u 28 odjeljenja od čega je 20 pripremnih odjeljenja finansirala Gradska uprava i osam resorno ministarstvo – istakao je Stanković.

On se zahvalio gradonačelniku, Zoranu Stevanoviću, jer ima sluha za takve projekte i uvijek pokazuje da su djeca na prvom mjestu.

Zamjenik gradonačelnika, Bojan Ivanović, rekao je da je projekat „Vrtić u našem mjestu“ postao praksa Gradske uprave, da se pokazao više nego ispravnim i opravdanim, naročito jer je usmjeren ka djeci, naglasivši da će biti realizovan i ubuduće.

– Želja nam je da iste mogućnosti pružimo, kako djeci u gradu, tako i djeci u selima – naglasio je Ivanović.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se