8.1 C
Zvornik
19. април 2024.

Gradonačelnik Stevanović Česima prezentovao mogućnosti za ulaganja u Zvornik

ZVORNIK – Gradonačelnik Zvornika Zoran Stevanović je razgovarao sa Svatoplukom Čehom, direktorom češke Državne agencije za podsticanje trgovine iz Beograda, te sa predstavnicima čeških firmi „Alta“ i „Geotest“, kojima je prezentovao mogućnosti koje Zvornik pruža za potencijalne investitore.

Čeh je izrazio zadovoljstvo povodom jučerašnjeg sastanka za koji je rekao da je veoma značajan.

– Zahvaljujem se gradonačelniku Stevanoviću na organizaciji današnjeg sastanka koji je za nas veoma značajan, jer smo mogli da porazgovaramo o mogućoj saradnji u okviru grada. Ovdje su i češke firme koje su značajne u svojim oblastima, koje posluju dugo godina i koje u Češkoj postižu veoma dobre rezultate. Mi smo već započeli razgovore sa „Aluminom“ i veoma nam je drago jer smo mogli da popričamo danas i o drugim mogućnostima saradnje – rekao je Čeh.

Stevanović je istakao da je na sastanku predstavio grad Zvornik i neke od mogućnosti koje grad nudi za eventualno ulaganje privrednika iz Češke.

– Sa nama je danas ovdje predstavnik Vlade Češke Republike u predstavništvu u Beogradu, kao i predstavnici čeških firmi „Alta“ i „Geotest“ koji su na putu da uspostave saradnju sa „Aluminom“. Cilj našeg susreta jeste da im predočimo neke od mogućnosti za eventualno ulaganje njihovo ili drugih privrednika iz Češke na prostore Zvornika. Ponudićemo im prostor industrijske zone „Inžinjering“, to je prostor od oko sedam hektara za potencijalne investitore, koju je Gradska uprava nedavno kupila, a sve sa ciljem da se uspostavi saradnja se još nekim zvorničkim kolektivima i da eventualno investitori iz Češke nađu svoj interes za gradnju nekog privrednog subjekta i u našoj industrijskoj zoni „Inžinjering“ – rekao je Stevanović koji je napomenuo da su firme čiji su predstavnici danas bili na sastanku iz metalskog sektora i sektora zaštite životne sredine.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se