4.3 C
Zvornik
18. април 2024.

Gradonačelnik sa poklonima i lijepim željama čestitao prvacima polazak u školu

ZVBORNIK – Gradonačelnik Zvornika, Zoran Stevanović, danas je čestitao učenicima početak nove školske godine, a posebno se družio sa prvačićima kojima je, tradicionalno, uručio prigodne poklone.

On je prilikom posjete osnovnim školama „Sveti Sava“ i „Desanka Maksimović“ poručio da je prvi školski dan važan dan, kako za prvake i njihove roditelje, tako i za sve ostale koji se brinu da oni imaju što bolje i nesmetane uslove za školovanje.

– Čestitke njima i njihovim roditeljima, ovo je jedan važan dan u životu svih njih i u životu svih nas koji brinemo da njihovo obrazovanje prođe u najboljem mogućem redu. Raduje to da je broj učenika upisanih u prvi razred na nivou petogodišnjeg prosjeka, odnosno imamo tri više nego što je bilo prošle godine. Naša obaveza je da im obezbijedimo nesmetane uslove za njihovo školovanje, da ukažemo i pomognemo i našim saobraćajnim policajcima da njihovo navikavanje na putovanje do škole i nazad prođe u najboljem redu, da i u tom segmentu brinemo o njima i njihovoj bezbjednosti i da svakodnevnim aktivnostima svi mi dajemo doprinos da oni nesmetano rastu i školuju se – rekao je Stevanović.

On je podsjetio da Gradska uprava već deset godina ima praksu da u novoj školskoj godini uputi čestitke svim učenicima, a da prvačiće pozdravlja i sa prigodnim poklonima uz poruke da slušaju učitelje i roditelje i sa riječima dobrodošlice u njihovu školu.

Radomir Petrović, direktor zvorničke škole, rekao je da su u ovoj školi koja broji preko 1.400 učenika, obavljene sve pripreme za novu školsku godinu.

– Izvršili smo i neke kadrovske promjene tako da će nastava biti stručno zastupljena 100 odsto. U ovoj godini imamo veći broj učenika u prvom razredu gdje smo upisali jedno odjeljenje više, tako da imamo 180 prvačića od čega su 162 u centralnoj školi koji su raspoređeni u šest odjeljenja, a 18 učenika su u područnim odjeljenima – rekao je Petrović.

On je učenicima poručio da će se nastavnici i učitelji truditi da im daju što više znanja, te da će djeca moći da ispolje sva svoja znanja i vještine u nastavnim u vannastavnim aktivnostima.

Ocijenio je i da je tradicionalo druženje sa prvačićima lijep gest gradonačelnika i Gradske uprave i još jedan dokaz brige o djeci.

V.d. direktora škole „Desanka Maksimović“, Sanja Kalajdžić, rekla je da škola broji 128 prvačića, što je na nivou prethodnih godina. U centralnoj školi ih je 46, a ostali su u pet područnih škola. Škola je spremno dočekala učenike i nastava je startovala, kako u centralnoj, tako i u područnim školama.

Gradonačelnik je škole posjetio sa svojim saradnicima, zamjenikom, Bojanom Ivanovićem i načelnikom odjeljenja za privredu, poljoprivredu i društvene djelatnosti, Milanom Cvijetinovićem.

U klupe zvorničkih škola u školskoj 2016/17 godini sjelo je ukupno 5.590 učenika i to u šest matičnih i 19 područnih osnovnih škola 4.100 učenika od čega su 460 prvačići i 1.490 u dvije srednje škole, od čega će njih 410 pohađati prvi razred.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se