14.3 C
Zvornik
28. март 2024.

Golićeva obišla radove na zvorničkoj Bolnici

ZVORNIK – Ministar za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju Republike Srpske Srebrenka Golić obišla je radove na rekonstrukciji Javne zdravstvene ustanove Bolnica u Zvorniku, koja se izvodi u sklopu projekta Energetska efikasnost u Republici Srpskoj.

Ona je rekla da se radi o projektu koji implementira Vlada Republike Srpske i da je njime obuhvaćena i zvornička Bolnica.

– Vrijednost ove investicije je preko 800.000 KM i ovdje je obuhvaćeno oko 2.300 kvadratnih metara koji se opremaju u smislu energetske efikasnosti cijelog objekta. Vlada je prepoznala, ne samo u ovom projektu, nego i u drugim projektima poput opremanja ovdašnjeg porodilišta, da ovom gradu treba dati značaj i pokazati kako se na osnovu energetske opremljenosti mogu izvršiti određene uštede. Računamo da će, nakon energetskog opremanja ovog objekta uštede biti, u smislu manjih materijalnih troškova, do 50 odsto, te da će uslovi za rad zaposlenih, a svakako i pacijenata koji koriste usluge u ovoj bolnici biti daleko bolji. Na osnovu nadzora imamo informaciju da se svi radovi vrše u skladu sa projektnom i tehničkom dokumentacijom i zaista mi je zadovoljstvo obići ovo i svako drugo gradilište i samo neka se gradi. Konkretno u ovom projektu ne radi se samo o opremanju ove bolnice, nego je ovdje angažovana i domaća građevinska operativa – rekla je Golićeva.

Gradonačelnik Zvornika Zoran Stevanović koji je zajedno sa Golićevom obišao radove na Bolnici, napomenuo je da je ovim građevinskim zahvatom praktično počela ozbiljnija rekonstrukcija ove zdravstvene ustanove.

– Ovim zahvatom biće promijenjena kompletna fasada, sva fasadna stolarija, zamijenjen krov. Od iduće godine bavićemo se uređenjem bolničkih soba, uređenjem mokrih čvorova. Prije nešto više od dvije godine završili smo rekonstrukciju porodilišta, a prije šest godina rekonstrukciju hirurškog bloka. Mislim da ćemo u naredne dvije godine „umiti“ ovu zgradu na dobrobit svih onih koji se u njoj liječe sa cijele regije Birač – istakao je Stevanović koji je podsetio da je prije šest godina Zvornik dobio i Hemodijalizni centar.

Željko radović, tehnički rukovodilac Bolnice, rekao je da radovi podrazumijevaju zamjenu kompletne vanjske stolarije, postavljanje termoizolacije na fasadne zidove, termoizolaciju krova, te ugradnju termoregulacionih ventila na radijatore.

– Zahvalni smo Vladi Republike Srpske i ministarki na ovom velikom projektu i velikoj investiciji. Ovo mnogo znači za našu regiju, za naše građane i pacijente koji se ovdje liječe i doprineće značajnim uštedama energenta za grijanje i električne energije koja se koristi za klimatizaciju ljeti – naglasio je Radović koji je dodao i da je saradnja sa izvođačem odlična, te da poštuje sve uslove oko izmiještanja pacijenata.

Izvođač radova je domaći konzorcijum koji čine zvornička preduzeća „Enikon gradnja“ i „Keso promet“, a rok za završetak je kraj kalendarske godine.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se