5.4 C
Zvornik
19. април 2024.

Fondacija Hastor potpisala ugovore o stipendiranju sa 56 učenika

ZVORNIK – Predstavnici Fondacije Hastor danas su u Zvorniku potpisali ugovore sa roditeljima 56 učenika sa teritorije grada Zvornik koji će biti stipendisti ove Fondacije u ovoj školskoj godini.

Ramo Hastor, volonter Fondacije, rekao je da će učenici osnovnih škola dobijati 100 KM, a srednjoškolci 150 KM tokom 12 mjeseci.

– Pored toga, djeca koja su stipendisti Fondacije i koja poprave svoj uspjeh ili zadrže sve petice dobiće i bonus što je jedan stimulans da bolje uče. Mi stipendiramo i studente sa 250 KM tokom 12 mjeseci, a bonus će dobiti oni koji imaju prosjek 8,5. Sa zvorničkim studentima stipendistima naknadno ćemo potpisati ugovore – rekao je Hastor.

On je napomenio da Fondacija ima svoja pravila na osnovu koje se pravi rang lista, a broj stipendista utvrđuje se u zavisnosti od toga sa koliko sredstava raspolažu.

– Nama nije bitno ime i prezime, nego se trudimo da što korektnije napravimo rang listu i da pružimo pomoć tamo gdje je ona potrebna. Među našim stipendistima imamo i Rome, Srbe, Hrvate, Bošnjake, a osnovni kriterijumi su socijalno stanje i ocjene u školi – naglasio je Hastor.

Načelnik odjeljenja za privredu, poljoprivredu i društvene djelatnosti Milan Cvijetinović pozdravio je u ime gradonačelnika Zvornika Zorana Stevanovića pozdravio je prisutne poželjevši učenicima da dobro uče i da se i u narednoj školskoj godini kvalifikuju da budu stipendisti Fondacije. Posebno je pozdravio predstavnike Fondacije koji su, kako je istakao, razumjeli gdje treba pomoći.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se