10.9 C
Zvornik
29. март 2024.

Danas određivanje glasačkih mjesta i odbora

SREBRENICA – Opštinska komisija za sprovođenje referenduma o Danu Republike Srpske u Srebrenici danas će predložiti glasačka mjesta i odbore za sprovođenje referenduma na tim mjestima, rekao je Srni predsjednik ove komisije Nego Jevtić.

Jevtić kaže da je komisija juče zvanično počela sa radom i da obavlja pripreme u skladu sa planom Republičke komisije za sprovođenje referenduma.

On je podsjetio da su prije dva dana imali sastanak u Republičkoj komisiji za sprovođenje referenduma gdje su dobili plan i uputstva za rad.

„Do 10. septembra treba da utvrdimo tačne lokacije za glasačka mjesta i sastave glasačkih odbora i da te podatke dostavimo Republičkoj komisiji, ali ćemo to učiniti danas i odredićemo 16 glasačkih mjesta na području ove opštine“, kaže Jevtić.

On ističe da još nije naišao na prepreke u radu u opštini Srebrenica, jer nije bilo prilike s obzirom na to da je komisija tek juče zvanično počela sa radom.

„Ostvarili smo punu saradnju sa predsjednikom Skupštine opštine Milošem Milovanovićem koji nam pruža pomoć u radu, a načelnik opštine Ćamil Duraković nije izrazio interesovanje za rad ove komisije i nije ni predložio njeno formiranje, pa smatramo da ga ne moramo ni uključivati ukoliko ne iskaže želju da pruži podršku radu komisije“, pojasnio je Jevtić.

On naglašava da Komisija ima alternativu za sastajanje i rad ukoliko opština Srebrenica pokuša da im uskrati korištenje svojih kapaciteta za organizovanje referenduma.

Jevtić je rekao da komisija još nije dobila zvaničan birački spisak za ovu opštinu, ali da je poznato da je na tom spisku 10.122 birača prijavljenih za glasanje u Srebrenici na predstojećim lokalnim izborima, od ukupno 13.763 registrovanih birača za ovu opštinu.

SRNA

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se