2 C
Zvornik
19. април 2024.

Dačić: Srbija štiti srpski narod u RS

BEOGRAD – Prvi potpredsjednik Vlade Srbije i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić ocjenio je danas da je odluka premijera Aleksandra Vučića i predsjednika Republike Tomislava Nikolića pokazatelj mudre državničke politike koju vodi Srbija.

„Ovom odlukom štite se nacionalni i državni interesi Srbije, ali i interesi srpskog naroda u RS. Srbija je još jednom pokazala da je čvrsto opredeljena za mir i regionalnu stabilnost, nasuprot antisrpskoj i ratnohuškačkoj politici u nekim zemljama regiona, koja za krajnji cilj ima provociranje Srbije, zaustavljanje njenog napretka i ukidanje Republike Srpske“, istakao je Dačić.

Dačić je ocjenio da se ništa od toga neće ostvariti, jer Srbija pametno štiti svoje interese, srpski narod u cjelini i sve svoje građane.

“Iako je rat na prostoru bivše SFRJ odavno završen, na žalost, istinski mir još nije započet. Srbija je dala primer kako se ponaša jedna zemlja koja iskreno želi mir i stabilnost. Očekujemo da se i drugi tako ponašaju, u interesu budućnosti celog regiona“, saopštilo je Ministarstvo spoljnih poslova.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se