18.4 C
Zvornik
28. март 2024.

Alumina: Vodeno staklo za tržište Evropske unije

ZVORNIK – Kompanija „Alumina“ iz Zvornika počela je s plasmanom vodenog stakla na tržište zemalja Evropske unije. Cisterna s 25 tona danas je otpremljena za kupca iz Hrvatske.

U ovoj zvorničkoj kompaniji očekuju da će s vodenim staklom izaći na još neka tržišta u bližem i širem okruženju.

„Naše su namjere da vodeno staklo plasiramo na tržišta Srbije, Rumunije, Hrvatske, Mađarske, Slovenije i Italije“, kažu u Marketingu „Alumine“, očekujući da bi u 2017. godini plasman vodenog stakla na inostrano tržište mogao dostići od 5.000 do 10.000 tona, s tendencijom daljeg rasta u narednom periodu.

Da bi stvorili uslove za nesmetan plasman vodenog stakla na tržište Evropske unije, u „Alumini“ su prethodno uspješno završili registraciju ovog proizvoda sa zakonskom regulativom iz oblasti hemikalija na prostoru EU(REACH regulativom).

U okviru programa alumosilikata, „Alumina“ je dugogodišnji proizvođač natrijum silikata, poznat kao vodeno staklo. Pored toga što se koristi kao jedna od glavnih sirovina u proizvodnji sintetičkog zeolita, vodeno staklo ima širok spektar primjene. Koristi se u deterdžentskoj industriji, građevini, proizvodnji papira, tekstilnoj industriji i drugim oblastima.

Kompanija „Alumina“ kontinuirano radi na razvoju svog proizvodnog programa iz oblasti glinica, hidrata i zeolita.

„Samo u posljednje tri godine, u okviru diversifikacije proizvodnog portfolija, u „Alumini“ su osvojena četiri nova proizvoda“, navode u sektoru Marketinga, dodajući da se radi o proizvodima koji su svoju primjenu našli na inostranom tržištu, prije svega u zemljama Evropske unije, zatim u Rusiji, na Bliskom istoku, Sjedinjenim Američkim Državama i još nekim svjetskim tržištima.

Kompanija „Alumina“ trenutno zapošljava više od 1.270 radnika.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se