15.9 C
Zvornik
28. март 2024.

Za namještaj i rekonstrukciju škole ulažu preko 7.000 KM

ZVORNIK – Za izvođenje različitih radova na rekonstrukciji škole, kotlovnice, postavljanje pločica u hodnicima, te nababavku namještaja za dvije učionice zvornički SŠC „Petar Kočić“ uložiće preko 7.000 KM. Ovome treba dodati da se ukoro očekuje i donacija međunarodne organizacije „Vrld vižn“ koja će donirati oko 2.700 KM za opremanje kabineta za učenike farmacutskog smjera medicinske škole. Po riječima Biljane Pisić, direktorice škole u saradnji sa kompanijom „m:tel“ u planu je i nabavka nekoliko lap top računara za praktičnu nastavu učenika ekonomske škole, ali i drugih, za nastavu informatike.

– Trenutno radimo na rekonstrukciji unutrašnjeg djela škole. Postavljamo keramičke pločice na kompletnom drugom i dijelu prvoga sprata i time završavamo te radove koji se u fazama odvijaju tri godine. Vrijednost pločica i materijala je oko 1.500 KM, dok naš domar izvodi radove. U saradnji sa „Zvornik putevima“ uređen je dio dvorišta iza fiskulturne sale, postavljena i ofarbana ograda. Istovremeno, krenuli smo sa krečenjem radnih prostorija i učionica, od kojih će neke biti djelimično, a neke kompletno okrečene. Urađena je rekonstrukcija kotlovnice, ispiranje kotlova, a u dvije učionice biće zamjenjen namještaj – rekla je Pisićeva i dodala da će uskoro dobiti donaciju „Vrld vižn“-a koji će donirati oko 2.700 za opremanje kabineta za učenike farmacute.

– Ujedno, dogovorili smo sa Tehnološkim fakultetom, sa kojima inače imamo odličnu saradnju, da učenici određeno vrijeme provode praksu u njihovoj laboratoriji koja je zaista izuzetno kvalitetna i opremljena – zaključila je Pisićeva.

Z.K.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se