4.3 C
Zvornik
18. април 2024.

Vremenske prilike na strani zvorničkih „regataša“

ZVORNIK – Ni lošiji vremenski uslovi nisu omeli najveće zaljubljenike u Drinu i plovidbu ovom rijekom da se danas, u dogovoreno vrijeme, u svojim plovilima prepuste vodi da ih nosi do odredišta „Drinske regate“, Donjeg Šepka.

Kapetan regate, Goran Radaković, ispred suorganizatora ove manifestacije, zvorničkog Rafting kluba „Eko Drina“, rekao je da u regati učestvuje oko 25 plovila sa oko 200 učesnika.

Podsjetivši da regatu organizuju zajedno gradovi Loznica i Zvornik i opština Mali Zvornik, Radaković je napomenuo i da je Grad Loznica, zbog vremenskih uslova, obavijestio da se „Drinska regata“ otkazuje, pa je to razlog malog odziva učesnika.

– Mi nismo otkazali našu organizaciju i, u skladu sa najavom da se danas održava „Drinska regata“, startovali smo u planirano vrijeme – rekao je Radaković.

Ispostavilo se da su pravilno postupili, jer su se vremenske prilike već oko 12:00 sati počele stabilizovati, uz razvedravanje.

Učesnike očekuje plovidba duga oko 25 kilometara i na kraju puta, u Donjem Šepku, besplatan ručak, kao i transport za čamce i autobuski prevoz u 18:00 i 20:00 sati.

Prije polaska učesnici su još jednom odali poštu sugrađaninu i prijatelju, prerano preminulom predsjedniku Safari sekcije Rafting kluba „Eko-Drina“, Miši Blagojeviću, koji je prethodnih godina uspješno vodio ovu sekciju i organizovao regate, džipijade i druge događaje.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se