5.4 C
Zvornik
19. април 2024.

Umro Željko Kopanja

Željko Kopanja, direktor i vlasnik “Nezavisnih novina” i većinski vlasnik “Glasa Srpske” preminuo je nakon srčanog udara, nezvanično saznaje ATV.

On je prema nepotvrđenim informacijama doživio težak infarkt u vikendici u kanjonu Ugra, u blizini Kneževa odakle je bio prebačen na UKC Banjaluka. Helikopterski servis RS brzo je reagovao, kao i ljekarske ekipe. Pokušali su reanimaciju, ali udar je bio fatalan.

Kopanja je preminuo u 62. godini. Rođen je u Kotor Varošu 21. oktobra 1954. godine. Završio je ekonomiju, a novinarsku karijeru započeo je u banjalučkom “Glasu”, današnjem “Glasu Srpske”‘.

Za vrijeme rata radio je kao novinar beogradskog sedmičnika “Telegraf”. Po završetku rata u BiH osniva sedmičnik i dnevni list “Nezavisne novine”, koje su većinski vlasnik “Glasa Srpske” i sklopu kojih rade i radio-stanice Nes radio i Castra Nes.

Vrijeme i mjesto sahrane Željka Kopanje biće naknadno saopšteni.

DODIK POSJETIO PORODICU ŽELJKA KOPANJE I IZRAZIO SAUČEŠĆE

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik posjetio je večeras porodicu preminulog Željka Kopanje, direktora i vlasnika “Nezavisnih novina” i “Glasa Srpske”, i izrazio saučešće povodom njegove iznenadne smrti.
Dodik je naglasio da ga je duboko potresla iznenadna i prerana smrt dragog prijatelja.

“Željko je bio poseban. Imao je jak intelekt i posjedovao je veliku energiju. Samim tim, ovo je veliki gubitak, ne samo za porodicu i prijatelje, već i za cjelokupnu javnost”, rekao je Dodik.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se