3.1 C
Zvornik
18. април 2024.

Uhapšen član Zemunskog klana, osumnjičeni za ubistvo Čede Đokića

 

ZVORNIK – Policija je sinoć između Bratunca i Zvornika uhapsila Filipa Koraća koji se dovodi u vezu sa ubistvom Čede Đokića na balkonu njegovog stana u Zvorniku.

Policija je ranije saopštila da je na Đokića pucano jednim metkom koji je najvjerovatnije bio rasprskavajući. Nađena je i zapaljena škoda Felicija na području opštine Šekovići.

Nezvanično, uhapšeni Korać jedan je od najbližih saradnika vođe Zemunskog klana Luke Bojovića.

Đokić je kobnih trenutaka, oko 8.40, izašao na balkon da popije kafu, a ubica, za kojim se traga, u tom trenutku ga je pogodio sa dva metka, najvjerovatnije ispaljena iz snajpera.

Sudeći po izjavama zaprepaštenih očevidaca iz centra Zvornika, koji su žrtvu poznavali, riječ je o obračunu unutar kriminalnog miljea. Mještani svjedoče da se Đokić bavio njima nepoznatim, ali „sumnjivim poslovima“ te ga opisuju kao snažnog i nabildovanog čovjeka.

Pritom je procurila i informacija da je ubijeni odranije poznat policiji, s tim što je bio veliki „profesionalac“ u svojim „poslovima“, pa se vrlo vješto izvlačio iz „teških“ životnih situacija u koje je često ulazio.

Ne isključuje se mogućnost da je pucano sa druge obale Drine ili sa neke od okolnih zgrada, a sve ukazuje na to da je u pitanju profesionalno ubistvo.

Ubrzo nakon tog ubistva u centru Zvornika, jake policijske snage potpuno su trakama blokirale ulicu, a radnici zaposleni u susjednim radnjama s nevjericom su posmatrali scene koje se rijetko kada mogu vidjeti.

Radnik iz obližnje radnje ispričao je da je pričao sa mušterijom, a onda je najednom čuo pucnje.

„Kada sam izašao iz radnje, vidio sam da čovjek leži na balkonu. Nikog drugog nisam vidio“, priča on.

Ubijeni je, kako je juče procurilo javnost, bio poznat odranije policiji, a hapšen je i u BiH i u Srbiji. Kod njega su, navodno, pronađeni dokumenti na ime Čedomir Vržina.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se