5.4 C
Zvornik
19. април 2024.

U TŠC-u sve spremno za novu školsku godinu

ZVORNIK – Direktor Tehničkog školskog centra, Goran Grujić, rekao je danas da je u ovoj školi sve spremno za novu školsku godinu, te da redovna nastava počinje sutra.

– U toku raspusta zamijenjena je stolarija u holu škole, te rekonstruisan ravni dio krova u površini od 100 kvadratnih metara. Ukupna vrijednost radova je bila 6.700 KM, a sredstva je obezbijedila škola. Takođe, nabavljeno je 10 novih računara, vrijednosti oko 4.000 KM, za kabinet za mašinske tehničare za kompjutersko konstruisanje. U toku ljetnjeg raspusta obavljene su i sitnije popravke i krečenje prostorija, tako da naša škola spremno dočekuje početak nove školske 2016/17 godine – rekao je Grujić.

Grujić je dodao i da se u saradnji sa Gradskom upravom Zvornik, Zvorničkim urbanim udruženjem mladih i džudo klubom „Srpski soko“ vrši adaptacija prostora u okviru radioničke hale koji će služiti kao gimnastička sala.

– Time ćemo praktično imati dvije fiskulturne sale, a ova će služiti kako za potrebe škole, tako i za večernje treninge. Radovi bi trebalo da budu gotovi do polovine oktobra – napomenuo je Grujić.

On je podsjetio da je prošle godine izvršena zamjena stolarije na polovini školskog objekta i rekonstrukcija kosog dijela krova na istom objektu, te rekonstrukcija krova i fasade na drugoj školskoj zgradi. Takođe su zamjenjene klupe u većini učionica.

U toku naredne kalendarske godine u planu je da se uz pomoć Gradske uprave dovrši zamjena vanjske stolarije na školskoj zgradi.

TŠC broji 530 učenika, desetak više nego prošle godine.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se