15.9 C
Zvornik
28. март 2024.

U predstavi „Azbuka“ na „Zvorničkom ljetu“ učestvovalo 32 djece

ZVORNIK – U okviru 17. „Zvorničkog ljeta“ sinoć su počeli četvorodnevni „Dječiji dani“ čiji su sadržaji namijenjeni djeci sa smetnjama u razvoju.

Sinoć su na platou ispred „Kasine“ Zvorničani imali priliku da pogledaju edukativnu predstavu „Azbuka“ u kojoj je učestvovalo 32 djece.

Lik Vuka Karadžića dočarao je srednjoškolac Darko Lazić koji je pričao o istoriji azbuke, dok je svako dijete predstavljalo po jedno slovo. Djeca su takođe recitovala pjesme o Vuku, slovima i bukvaru.

Po završetku predstave svoj djeci uručene su zahvalnice, a brojnim aplauzima Zvorničani su poručili da su oduševljeni onim što su sinoć vidjeli. Već večaras, na istom mjestu – plato Kasina, i u isto vrijeme – 18:00 sati, očekuju nas i „Recitacije“ u kojima će učestvovati 34 djece.

„Dječije dane“ osmislile su mlade Zvorničanke okupljene u neformalnoj grupi „Osmijeh“ Nataša Erić, Marijana Taborin, Marija Bašić, Dragana Josić i Tamara Jović koje ove aktivnosti obavljaju volonterski.

Projekat je osmišljen sa ciljem većeg uključivanja djece sa smetnjama u razvoju u društvene aktivnosti, a njegovu realizaciju pomogli su Fondacija „Mozaik“, Gradska uprava Zvornik, Košarkaški klub Zvornik basket, Fudbalski klub „Drina“, Osnovna škola „Sveti Sava“, Dječiji vrtić „Naša radost“, Centar za podršku djeci sa smetnjama u razvoju i njihovim porodicama, Rekreativno-sportski centar, te pojedinci.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se